27
Mayıs
2024
Pazertesi
EDREMİT - BALIKESİR

Bir günde 8 defa muayene!

EDREMİT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ'NDE SKANDAL

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir hastanın bir günde 8 defa muayene edilmiş gibi gösterildiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, H. D. isimli şahıs, 26.02.2009 tarihinde dişinden dolayı Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde giderek tedavi oldu. H.D, 10 ay sonra bayram öncesi yeniden dişinden rahatsızlanarak hastaneye gitti. Tedavisi yapılan hastaya ilaç yazıldı. İlaçlarını almak için eczaneye giden H.D'ye borçlu olduğu söylendi. Hasta rakamı fazla görünce esktre istedi. Ekstrede H.D isimli hastanın 26.02.2009 tarihinde bir gün içinde 8 kere muayene olduğu görüldü. Kurum vatandaştan her seferi 3 TL olan muayene ücreti olarak 24 TL istedi. İlaçları almak için borcunu kredi kartıyla ödeyen H.D. soluğu Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde aldı. Hastane yetkilileri, giriş yapıldığı için bu paranın iade edilemeyeceğini belirtti.

Bu duruma isyan eden H.D, "650 TL maaş alıyorum. Bir günlük kazancımın üstüne adeta soğuk su içmem söyleniyor. Kim bilir kaç kişiye ya hatayla ya da kasten aynı muamele yapıldı. Ekstre istemesem bu durum ortaya çıkmayacaktı. Bu olayın incelenmesini istiyorum. Hastalar mağdur olmamak için eczaneden esktre almadan kesinlikle ödeme yapmasınlar"şeklinde konuştu.

Hastane Başhekimi Mehmet Almaç gazetecilerin telefonlarına cevap vermezken, bu durumda başka hasta olup olmadığı bilinmiyor.

EDREMİT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ'NDE SKANDAL
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:58:04
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 23:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?