22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Cafe sahibi polisden şikayetçi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bir internet kafeye defalarca ceza kesip öğrenci olan müşterileri de tokatlamakla suçlanan polis memuru, kafe işletmecisi tarafından mahkemeye verildi. 

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Asayiş Yunus Timleri'nde görevli bir polis memurunun bir internet kafeye sürekli ceza kesip içerideki müşteri öğrencileri tokatladığı iddiası adliyeye taşındı. Edremit Çayiçi Caddesi'ndeki Telekom bayii-internet kafeye 13 Şubat 2007 günü 3 polis memurunun gelerek, bir memurun o saatte bulunmaması gereken öğrencileri örnek gösterip cezai işlem yaptığı esnada, alt kata inen diğer polisin de oradaki 2 küçük yaştaki öğrenciyi defalarca tokatladığını, kendisine de tehdit ve hakaretler ettiğini iddia eden işletmeci Müslüm Çekil, bu olaydan sonra aynı polislerin tekrar mekanına gelip, 17 yaş altı 3 çocuğu gerekçe göstererek yine tehditlerle birlikte ceza kestiklerini söyledi.
Bu olayları şahitlerle ispatlayabileceğini ve kendisi ile müşterilerinin can güvenliğinden endişe ettiğini söyleyen Çekil, "İnternet kafeme gelerek müşteri çocukları tokatlayan bana da tehditler ve hakaretlerde bulunan polis memuru 1 kişidir. Diğer polis memurlarının bir yanlışını görmedim. Bu durumu Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komisere anlattım. Olayla bizzat ilgileneceğini ve beklememi söyledi. Amirleri tarafından sorgulandığını sandığım aynı polis memuru dün gece işyerime tekrar gelerek yaptığı ürkütücü hareketlerle müşterilerimi kaçırdı. Durumu bugün Edremit Cumhuriyet Savcılığı'na giderek bildirdim. Artık bu memur ile yargı önünde görüşeceğiz. Ama benim hala içimde bir korku var. Böyle çirkin olayları yapabilecek bir yapıda olan bir polis memurundan her şey beklenir. Bu adam bu zaman zarfında mekanıma bir daha gelip kötü şeyler yapabilir. Bir polisin, denetim yaptığı bir internet kafede öğrenci çocukları tokatlamaya hakkı var mı? Böyle görev anlayışı, böyle insanlık olmaz. Ben hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi. 


Kafede polis memuru tarafından tokatlandıkları iddia edilen öğrencilerin velilerinin de konuyu yargıya intikal ettireceği öğrenildi. Ayrıca polis memurunun diğer polis arkadaşları tarafından pek sevilmediği ve bu tür olaylara meyilli olduğu belirtildi.
Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, basına konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınırken, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yeler ile makamında görüşen internet kafe işletmecisi Müslüm Çakır, Müdür Yeler'in durumu basına sızdırdığı gerekçesiyle kendisine bağırdığını ileri sürdü. Edremit Cumhuriyet Savcılığı, Müslüm Çakır'ın şikayetinin ardından soruşturma başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 19:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?