19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Çete operasyonuna 3 tutuklama

BALIKESİR’DEKİ SUÇ ÖRGÜTÜNDE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde jandarma tarafından yaklaşık 11 aydır izi sürülerek başlatılan operasyonlar kapsamında çökertilen suç çetesi mensubu 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, jandarmanın yaptığı titiz çalışma sonucu Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde, organize suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı ile uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla biri kadın toplam 8 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgularından sonra gözaltına alınan zanlıların Altınoluk beldesinde organize suç örgütü kurmak, çek ve senet tahsilatı ile uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarına karıştıkları öne sürülen örgüt elebaşı olduğu öğrenilen C.D. ile birlikte N.D, E.G, A.R.Y, E.A, S.B, A.Z. ve B.E.Y. jandarmadaki sorgularından sonra geniş güvenlik önlemleri altında bugün Edremit adliyesine sevk edilmişti.

Zanlıların sorguları geç saatlere kadar adliyede devam etti. 8 zanlının sorgusundan sonra C.D. isimli bayan, eşi N.D. ve B.E.Y. isimli zanlılar tutuklanarak Burhaniye Cezaevi’ne gönderildi. Edremit, Akçay ve Burhaniye ilçelerinde şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda, 3 adet ruhsatsız tabanca, tabancalara ait şarjör ve dolu fişekler, binlerce TL’lik çek ve senetler, yaklaşık 2 kilogram kubar esrar maddesi, 1 adet hassas tartı ve 8 adet cep telefonu ele geçirilmişti.

Ayrıca, operasyon kapsamında geçtiğimiz haftalar içinde yapılan operasyonda, örgüt üyesi oldukları belirtilen Ö.K., E.D. ve M.Ş.’nin uyuşturucu madde ticareti suçlarından, diğer şüpheli S.B. ise başka bir suçtan dolayı tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevi'nde tutuluyordu.

BALIKESİR’DEKİ SUÇ ÖRGÜTÜNDE 3 KİŞİ TUTUKLANDI
BALIKESİR’DEKİ SUÇ ÖRGÜTÜNDE 3 KİŞİ TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 21:28:03
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 13:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?