18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

CHP teşkilatında yeni başkan tepkisi

CHP Edremit İlçe Teşkilatı’nda, eski Başkan Ahmet Özkoca ve yönetim kurulunun görevden alınarak yerine Atilla Türkeri’nin getirilmesine yönelik tepkiler büyüyor.

Altınoluk, Zeytinli, Güre, Kadıköy ve Akçay Belde Teşkilatları Başkanları ve Belediye Başkanları, CHP İlçe Teşkilatı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi. Altınoluk Belde Başkanı Mahmut Öztürk, genel merkez tarafından yapılan görevden almaları anti-demokratik davranış olduğunu ve kınadıklarını söyledi.

Öztürk, "Genel merkez, ’benden olmayanı yaşatmam’ düşüncesinden dolayı partiden çok sayıda değerli kişiyi uzaklaştırdı. Hiç birimizin demokrasi mücadelesine katkıda bulunan birilerini beğenmeme gibi bir lüksümüz olamaz. Ulusumuzun CHP’ye ve CHP’de hizmet üreten her insana her zamankinden çok daha ihtiyacı vardır. Bizim partide hiç kimse ile bireysel sorunumuz yoktur ve olmamalıdır" dedi. Öztürk, partinin 13. Olağanüstü Kurultayı’nda yaşanan olayların düşündürücü olduğunu ve hiç kimsenin kabadayı tavırla hareket edemeyeceğini söyleyerek, "Genel merkezimizin yapılanlardan ders alacağını düşünürken yaptığı davranışlar demokrasi dışı olup herkesi şaşırtmakta. Koltuklarında oturanlar bir gün koltuklarına gömüleceklerini unutmasınlar" diye konuştu.

Toplantıya genel merkez tarafından başkanlığa getirilen Atilla Türkeri’nin de bulunması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 19:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?