23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

CHP'de naylon üye tartışması

CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan CHP Edremit eski İlçe Başkanı Ahmet Özkoca, yeni yönetimin naylon üye yaptığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

20 Nisan 2005 tarihinde genel merkez tarafından görevinden alınan Ahmet Özkoca, askıya çıkan üye listesinde oyunlar yapıldığını ileri sürdü.

Yeni yönetimde parti üyesi olmayan bir kişinin görevlendirilmesini sağlayan Merkez Yönetim Kurulu’nun verdiği talimatla hızlı bir şekilde üye kayıtlarına başlandığını kaydeden Özkoca, "Yeni üye kayıtları, vatandaşların başvuruları üzerine değil, bir partili belediyede görevliler tarafından kişilerin nüfus cüzdanlarının toplanması suretiyle gerçekleşmektedir. Bu yöntemle 3 günde 300 kadar üye kaydedilmiş ve genel merkeze gönderilmiştir. Burada amaç, bu kişileri delege seçimlerinde kullanmaktır. Genel merkezin emellerine alet olunuyor. Partinin küçülecek olmasından en az üst yönetim kadar bunlarda sorumlu olacaklar. Uyarılarımız dikkate alınmamış, atadıkları yeni yönetim maşa olarak kullanılmıştır. Genel merkezin Siyasi Partiler Kanunu’nun 114/2. maddesini ihlal etmiş olması umurlarında bile değildir" dedi.

Özkoca, yapılan üye kayıtlarının kanuni olmadığını, genel merkezin yetkisini suiistimal ederek naylon üye yapmaya izin verdiğini ileri sürerek, naylon üye kayıtlarının iptali için ilçe teşkilatı yönetimi ve genel merkez hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Özkoca, Siyasi Partiler Kanunu’nun 20/9. maddesine göre, yönetim değişimden sonra ilk 30 gün içerisinde ilçe yönetim kurulu seçiminin yapılması gerektiğini ifade ederek, "Partililer olarak 20 Mayıs 2005 tarihinde seçim yapılıp yapılmayacağını merak ediyoruz. Yoksa her şeyde olduğu gibi burada da mı kanun ihlal edilecek? Ya da korkuları dolayısıyla yöredeki iş birlikçilerinden yararlanarak naylon üye kayıtları ile yerlerini mi sağlamlaştıracaklar" şeklinde konuştu.
Özkoca, parti içinde demokrasinin uygulanmasını istemelerinin en tabii hakları olduğunu kaydetti. CHP Edremit ilçe teşkilatının bin üyesi bulunduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?