18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

CHP'den kadınlar günü buluşması

AKÇAY CHP’DEN KADINLAR GÜNÜ BULUŞMASI

8 Mart Dünya Kadınlar günü, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Beldesi’nde CHP Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. CHP Kadınlar Kolu Başkanı Songül Toplamaoğlu, “Din sömürüsü ile ülkemizi karanlıklara sokmaya çalışan gericilere karşı Kuvayi Milliye ruhu ile daha kuvvetli bir şekilde mücadelemizi sürdürmeliyiz” dedi. Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da, etkinlikte çiçek dağıtıp kadınlara seslendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, düzenlenen çeşitli etkinlikler ile Akçay Beldesi’nde kutlandı. İlk önce Kadınlar Günü dolayısı ile CHP Akçay Kadın Kolları ile Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit Şubesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Ardından Belediye Sosyal Tesisleri’nde kadınlar günü buluşması gerçekleşti. Kadınlar günü buluşmasına CHP’li Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, CHP Akçay Belde Başkanı Kaya Yağcı, ADD Edremit Şube Başkanı Recep Yalçın, CHP Akçay Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyleri ile yaklaşık bine yakın Akçay’lı bayan katıldı. Akçay Belediye Başkanı İnceoğlu, etkinlikte kadınlara seslendi.

Başkan Cahit İnceoğlu, konuşmasına başlarken Dursunbey’de ki maden faciası ve Elazığ depreminden üzüntü duyduğunu ifade etti. Başkan İnceoğlu, bayanların sahip oldukları kazanımlara toplumun her kesiminde sahip çıkması gerektiğini de ifade eden Başkan Cahit İnceoğlu, “Balıkesir genelinde ki toplam 53 belde de sadece Akçay’da bayanların nüfusu erkeklerden fazla. Beldemiz nüfusunun yüzde 53’nü kadınlarımız oluşturuyor. Akçay’da bayanların yeri ve önemi son derece önemli. Akçay Belediyesi olarak yerel yönetim anlayışımızın biçimlendirilmesinde kadınlarımızın öneri, uyarı ve eleştirilerine özel bir önem veriyoruz” dedi. CHP Akçay Kadın Kolları Başkanı Songül Toplamaoğlu’da yaptığı konuşmada, Emekçi Kadınlar Günün ilk nasıl kutlanmaya başlandığını anlattı. Toplamaoğlu, “Ancak ülkemizde Kadınlar haklarına Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ardından Ulu Önder Atatürk’ün devrimleri kavuşmuştur. Ulu Önder tarafından Dünya’da birçok ulustan önce Türk Kadınları’na seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bizler ulusuna, çağdaş Türkiye’ye sahip çıkan Cumhuriyet kadınları olarak, omuz omuza çalışarak 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Akçay’da CHP Bayrağını dikmiştik. Ancak Akçay’da iktidar olmakla görevimiz bitmiyor. Ülkesini seven, laik, demokratik, çağdaş Atatürk Türkiye’sine sahip çıkan bayanlar olarak din sömürüsü ile ülkemizi karanlıklara sokmaya çalışan gericilere karşı Kuvayi Milliye ruhu ile daha kuvvetli bir şekilde mücadelemizi sürdürmeliyiz. Öncümüz ve büyük önderimiz Atatürk’ün açtığı çağdaşlık ve uygarlık yolundaki ilerleme mücadelemizde tüm kadınlarımıza başarılar diler, 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. CHP Akçay Belde Başkanı Kaya Yağcı’da kadınlara seslenirken kadınlar ile ilgili hazırlanan slayt gösterisi büyük ilgi gördü.

AKÇAY CHP’DEN KADINLAR GÜNÜ BULUŞMASI
AKÇAY CHP’DEN KADINLAR GÜNÜ BULUŞMASI
AKÇAY CHP’DEN KADINLAR GÜNÜ BULUŞMASI
AKÇAY CHP’DEN KADINLAR GÜNÜ BULUŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 13:09:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 18:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?