19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Çöp evi olan yaşlı adama sahip çıktılar

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, tek odalı bir evde çöpün içinde yaşayan yaşlı adama belediye sahip çıktı. Çöp evdeki dramı sonlandıran Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, temizlenen evi dezenfekte ettirdi.
 
Edremit'te Baraj Caddesi üzerinde, Vergi Dairesi karşısındaki TEDAŞ'a ait trafonun yanında virane durumdaki çöplüğe dönmüş baraka, Edremit Belediyesi ekipleri tarafından boşaltıldı. Yapılan çalışmalar sonrası, çöp ev haline gelmiş barakadan 3 traktör römorku pislik çıktı.
Kimsesi olmayan ve iki köpeği ile bir başına çöp evde hayatta kalma mücadelesi veren 80 yaşındaki Salih Gökay, "25 yıldan beri bu binada tek başıma yaşıyorum. Önceleri kendi işimi kendim görebiliyordum ama şimdi yaşlılık ve ekonomik şartlar beni bu duruma düşürdü. Başkanımız Yunus Bozbey'den Allah razı olsun. Benim bu durumum herkese ibret olsun" dedi.
 
Evi temizlettikten sonra ilaçlatan Başkan Yunus Bozbey, "Salih amcamızın bu durumu hepimizi çok üzdü. Ekiplerimizin yapmış olduğu incelemeler sonrası mevcut binanın boşaltılarak yenilenmesi için çalışmalara başlandı. Ayrıca Tennure Kankardeş isimli yardımsever bir vatandaşımız evin tüm eşyalarını yenileme sözü vererek, Salih amcanın oturduğu yerin güzel bir yer haline gelmesini sağlamıştır. Kendisine yardımlarından dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 16:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?