26
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Coşkulu kutlama

Her yıl 01 Temmuz günü kutlanan ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 83.’sü, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Beldesinde de coşku ile kutlandı.

Akçay Limanı’nda, Liman Başkanlığı ve Belediye tarafından organize edilen törenlerle kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerine Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Aslan, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Liman Başkanı Alper Demirezen, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri ile vatandaşlar katıldı. Törenler, Liman Başkanı Alper Demirezen’in, günün anlam ve önemini belirten konuşması ve ölen ve şehit olan denizcilerin anısına denize çelenk bırakılarak başladı.

Kutlamaları, deniz kenarını dolduran çok sayıda vatandaş ilgi ile izledi. Kutlama programı çerçevesinde yüzme yarışları, denizde ördek yakalama yarışması ve yağlı direkten bayrak kapma yarışı gerçekleştirildi. Çekişmeli sahnelerin yaşandığı yarışmalar büyük ilgi gördü.
Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilirken, Liman Başkanı Alper Demirezen de katkılarından dolayı daire amirlerine teşekkür plaketi verdi. Kutlamalar sonrasında protokol özel bir yat ile denize açılarak mehtap turu yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 15:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?