22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

E-87 karayolunda 'başka ölümler olmasın' eylemi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi yakınlarındaki E-87 karayolunda hemen her gün bir kazanın yaşandığını söyleyen mahalle sakinleri ile kazalarda ölenlerin yakınları eylem yaptı.

Belde yakınlarında hemen her gün bir trafik kazasının yaşandığını ve onlarca insanın ölerek, yüzlercesinin de yaralandığını belirten mahalle sakinleri, aynı yolda yaşanan son kazada bir kadının hayatını kaybettiğini ve tepkilerini dile getirmek için eylem yapma kararı aldıklarını söyledi. Yakınlarını kaybeden vatandaşlar, karşıdan karşıya geçişlerde yaşanan kazalardan bunaldıklarını ve yola bir alt geçit yapılması gerektiğini ifade etti. Tepkili vatandaşlar, geçtiğimiz gün meydana gelen trafik kazasında 57 yaşındaki Ayşe Koyuncuoğlu'nun karşıdan karşıya geçmek isterken hayatını kaybettiğini söyledi.

Yüreklerinin yandığını ve sürekli tedirginlik içinde yaşadıklarını belirten mahalleli ve yolda hayatlarını kaybedenlerin yakınları, "Edremit ile Çanakkale yolunu birbirine bağlayan E-87 karayoluna yakın yerleşim yerlerinden olan Cemil Temel Mahalle sakinleri olarak, burada başka kazaların yaşanmaması için yola çıktık. Buraya trafik işaretleri veya trafik lambaları konulması lazım. En büyük ihtiyaç ise alt geçittir. Özellikle çocuklar karşıdan karşıya geçerken yolda ölümle burun buruna geliyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Erdin Salman (48), durumu yetkililere bildirmesine rağmen bir cevap alamadığından yakınarak, "Gerekli mercilere dilekçe yazdım. Ama hala bir ses yok. Burada 2 bin 500 konut var. İnşallah uygun bir adım atılır" diye konuştu.

Öte yandan, arkadaşlarını kazada kaybeden minikler, arkadaşlarından tek hatıra olarak kalan elbiseyi ellerinde tutarak yetkilileri göreve çağırdı. Minikler, "Başka arkadaşlarımız ölmesin" diyerek yola en kısa zamanda lamba konulmasını veya alt geçit yapılmasını istedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 15:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gakkan IP: 85.98.231.xxx Tarih : 19.07.2007 12:15:59
Bu kazada öldüğü yazılan Ayşe Koyuncuoğlu kayınvalidem.Ama ölmedi bu gün amaliyat olacak.O yol cidden ölüm saçıyor.Hemen önlem alınmalı.Yoksa daha çok can yanacak.Yetkililere bildirdik ama her zamanki gibi icraat yok...