19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit Akçay'da çevreci protestosu

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi'nde dere ıslah çalışması sebebiyle Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü tarafından çok sayıda ağacın kesilmesi vatandaşları ayaklandırdı.
Dün Kızılkeçili Deresi etrafındaki ağaçların kesilmesini engelleyen vatandaşlar, bugün tekrar bölgeye gelerek eylem yaptı. Vatandaşlar, ağaç katliamı yapan DSİ görevlileri ile uzun süre tartıştı.
Aynı durumun geçen sene kendi bölgesinde de yaşandığını ifade eden Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, derenin bir tarafının Zeytinli, diğer tarafının ise Akçay sınırları arasında bulunduğunu söyledi. Aytaç, dere ıslahının ağaçları katletmeden yapılmasını istedi.
Edremit Körfezi Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Şeniz Tuncel de, ağaçların tamamen kesilmesine karşı olduklarını, ıslah çalışmasının 6 metre aralıklarla ağaç kalacak şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi.
DSİ yetkilileri ise dere kenarında oluşan pisliklerin denize aktığını, ayrıca sele sebep olduğunu öne sürerek, ağaçların kesilmesinin şart olduğunu savundu.
Çevre sakinlerin kesimi durdurmak için imza kampanyası başlatacağı öğrenildi
BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 15:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?