19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit Belediyesi bazı kurumlarını özelleştiriyor...

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, belediyenin hantal yapıdan kurtulup daha iyi hizmet verebilmesi için bazı kurumların özelleştirileceğini söyledi.
15 gündem maddesinin yer aldığı temmuz ayı meclis toplantısında, 120 günlük çalışma raporunu açıklayan Bozbey, özelleştirme için çalışma başlatacaklarını bildirdi. Belediyenin gereken bölümlerinin özelleştirileceğini belirten Bozbey, "Temizlik işleri, park ve bahçeler, su bakım ve arıza birimleri bu yıl içerisinde özelleşecek. Birimlerde çalışan işçiler aynı şekilde çalışmalarına devam edecek. İşçi çıkarma yok" dedi.
Belediye olarak çok sayıda kişi yerine bir kişiyle muhatap olarak çalışmaların daha iyi denetim ve kontrolünün sağlanacağını ifade eden Bozbey, şirketler kuralları yerine getirmediği takdirde cezai müeyyide uygulanacağını kaydetti.
Bozbey, ayrıca 120 gün içerisinde 745 milyar lira borç ödediklerini de belirterek, "3 bin metre asfalt yaptık. Mahallelerin yüzde 80'nin yol çalışması bitti. Garaj Parkın aydınlanması yapıldı. Maliye Bakanlığı ile görüşülerek Hazine'ye ait 170 dönümlük alan belediyeye kazandırıldı. Bin metre kare alanda 4 bölümden oluşan hayvan çiftliği yapıldı. 1.5 kilometre kanalizasyon hattı döşendi. Yaklaşık 2 yıl içerisinde ilçedeki alt yapı sorunu kalmayacaktır. İlçede bulunan boş yerlere semt sahası yapılacaktır" diye konuştu.
Jeotermal çalışmasına da hız verdiklerini kaydeden Bozbey, resmi dairelerinde jeotermal ısıdan yararlanmaları için yazı gönderdiklerini söyledi. Yeni bir kuyu kazılması için MTA ile görüştüklerini belirten Bozbey, ayrıca Tuzcumurat Mahallesi'ne yeni bir sağlık ocağı, 2 lise ve bir ilköğretim okul binası ve Kaklım Çevre Yolu'nu 2005 yatırım programına aldırdıklarını bildirdi. Gündem maddesinin ilki olan Edremit Festivali için Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ile birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü ekonomik olarak belediyeye yük getirmeyeceğini söyleyen Bozbey, 27-29 Temmuz tarihlerinde yapılacak festival kapsamında, Faruk Serpil parkına zeytin standları, paneller ve çeşitli konserler düzenleneceğini ifade etti.
Toplantıda belediyeye ait gayri menkullerin kiracıların tahliyeleri ve bazı arazilerin belediye arazileri ile takasları ile ilçede bulunan bazı plan tadilatları görüşüldü.
iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 11:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?