20
Mayıs
2024
Pazertesi
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit Belediyesi işten çıkartılan işçileriyle mahkemelik oldu

AKP’li yönetimin göreve gelmesinden sonra Genel-İş Sendikası’na bağlı 57 işçinin ekonomik nedenlerden ve kadro fazlalığı gerekçesiyle iş haklarının fesh edilmesiyle yaşanan tartışmalar mahkemeye taşındı.

4 ay önce iş hakları fesh edilen işçiler, haklarını geri almak için belediye yönetimini mahkemeye verdiler. Sendikalı işçiler, Edremit Adliyesi Asli Hukuk Mahkemesi’nde Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey’i suçlayarak, haklarının aranmasını istedi. Mahkeme evrakların incelenmesi sebebiyle 30 Eylül 2004 tarihine ertelendi.

İşçilere destek veren Genel İş Sendikası Balıkesir İl Temsilcisi Süleyman Pehlivan, 1982 yılından beri Edremit Belediyesi ile hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, yapılan toplu sözleşmeleri bile 5-10 dakikada imzaladıklarını söyledi. Belediye yönetimin yaptığı tutuma anlam veremediğini de belirten Pehlivan, "Belediyede 237 geçici işçi çalışmakta. Bunların 120’si sendikalı. 57 işçi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldılar. Sendikadan istifa edenler ise çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Yunus Bozbey, sendikalıların istifa etmesini istemiş. Bunun nedeninde ekonomik külfet oluşturmak olarak sunuyor. İşçiler külfet verecek konumda değiller saten hepside asgari ücret alıyorlar" diye konuştu.

Pehlivan, ayrıca sendikadan istifa etmeyen işçileri hukuka aykırı baskılar yapılarak farklı iş alanlarında çalıştırdığını ve sindirme politikası uyguladığını öne sürdü. Ekonomik nedenlerle işçi çıkartan belediyenin 120 geçici işçi aldığını sözlerine ekleyen Pehlivan, bu tutuma anlam veremediklerini söyledi. Haklarını aramak için sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getiren Pehlivan, hiç kimsenin işçilerin yasal haklarını kullanmalarına engel olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

iha-edremit
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 19:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?