16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit kavruluyor

Balıkesir'in Edremit İlçesi ve çevresinde 42 dereceyi bulan sıcak hava nedeniyle karayollarındaki asfalt da eridi, tehlike yaratmaya başladı.

Balıkesir'in Gömeç İlçesi'nde, aşırı sıcak yüzünden eriyen asfaltta kayan bir otomobil yoldan çıktı. İstanbul'dan yönetimindeki 34 DR 1058 plakalı otomobille, tatil için İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki yazlığına giden emekli öğretmen 58 yaşındaki Türkan Yıldız eriyen asfaltta kayıp kontrolünü kaybetti. Gömeç'e bağlı Karaağaç Beldesi'ndeki Yakamoz Tatil Sitesi yakınlarında meydana gelen kazada otomobil 15 metre uçup zeytin ağacına çarparak durdu. Türkan Yıldız ve eşi 59 yaşındaki Mehmet Yıldız kazayı burnu bile kanamadan atlattı. 20 yıldır araç kullandığını belirten Türkan Yıldız, “Ne olduğunu anlayamadım. Araç kayıp yoldan çıkınca, yol kenarındaki toprak hızımızı kesti, sonra uçtuk. Sağ kurtulduğumuza şükrediyoruz” dedi.

Öte yandan Edremit'e bağlı Zeytinli Beldesi'ndeki asfaltın erimesi sürücülere zor anlar yaşattı. Zifti eriyen yolların kayganlaşması sonucu kaza yaşamaktan korkan sürücüler araçlarını yavaş kullanırken, eriyen yolların kaza tehlikesi yarattığını belirterek, “Lastiklere yapışan zift de sıçrayarak araçlarımıza yapışıyor” dedi.

Edremit Körfezi geneline hakim olan sıcak havanın yanı sıra, aşırı nem de nefes almayı güçleştirdi. Edremit Belediyesi haporlörlerden yaptığı uyarılarla, sıcaklar konusunda vatandaşları uyardı, günde en az 5 litre su içilmesi gerektiğini belirtti. Anonslarda, kalp ve şeker hastalarının 11.00- 15.00 saatleri arasında kesinlikle dışarıya çıkmamaları ve güneş altında kalmamaları uyarısında bulunuldu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 11:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?