30
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit müjde bekliyor

EDREMİT MÜJDE BEKLİYOR

Balıkesir’in Edremit İlçesi, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulacak olan Diş Hekimliği Fakültesinin Edremit’te kurulmasına talip oldu.

Edremit’in diş fakültesi kurulması konusunda Çanakkale’ye kadar tüm bölgede en avantajlı bölge olduğunu kaydeden Sağlık Gurup Başkanı Dr. İncilay Dönmez, "Edremit diş hastanesi ile bölgenin parlayan yıldızı haline geldi. Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Çanakkale’nin birçok ilçesine hizmet veriyor. Bu nedenle konumu itibarıyla diş hekimliği fakültesinin Edremit’e kurulması düşünülmelidir. Bölgemiz fakülte öğrencilerinin barınması yönünde de çok uygun bir yer”dedi.

Ayrıca kurulacak olan fakülte ile ilgili konuyu il sağlık müdürlüğüne de bizzat ileterek, diş hekimliği fakültesinin kurulması için Edremit belediye sarayı binasının uygun bir bina olduğunu belirten Başkan Dr. Dönmez, “Konu ile ilgili olarak ilçedeki siyasi parti başkanları ile Ankara’ya gönderdiğimiz milletvekillerimiz ilgilendiği takdirde bu projenin Edremit’te gerçekleşme şansı çok yüksek. Fakülte Edremit’e kurulduğu takdirde şuan çok iyi pozisyonda olan Edremit Diş Hastanesi sayesinde burada okuyacak öğrenciler için de çok büyük bir fırsat yaratılmış olacak. Bu iki imkanın birleştirilerek güçlendirilmesinde ekonominin canlanması anlamında da çok büyük bir fayda var” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’da konu ile ilgili olarak İHA’ya yaptığı özel açıklamada bu konunun meclisin açılması sonrası takip edeceği öncelikli işlerin başında geldiğinin altını çizdi.

EDREMİT MÜJDE BEKLİYOR
EDREMİT MÜJDE BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 13:31:04
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 16:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?