22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit zabıtası görev başında

Balıkesir'in Edremit Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, ilçe kaldırımlarında usulsüzce satış yapan pazarcıları denetledi. 

Haftanın her günü, ilçe merkezindeki Orduevi binasının önündeki caddede kaldırımlara sergi açan köylü pazarcılara sınırlama getirilerek izin verildi. Alınan karar doğrultusunda ana cadde haricinde, Orduevi'nın karşı sokağında sergi açmalarına müsaade edilen pazarcıların yeniden ana caddenin kaldırımlarını işgal etmeye başladığı ihbarını alan Zabıta Komiserliği'ne bağlı ekipler harekete geçti. Yaklaşık 10 kadar zabıta elemanı, pazarcıların bulunduğu caddeye ani bir baskın düzenledi. Belirtilen sokağın dışına çıkarak yaya kaldırımlarını işgal eden birkaç pazarcı ikaz edildi ve sergileri toplatıldı. Bahse konu bölgedeki pazarcıların Edremit'in çeşitli dağ köylerinden gelen köylüler olduğunu belirten zabıta ekipleri, "Bu kişilerin tek geçim kaynakları, köylerinde kendi yetiştirdikleri az miktarda meyve ve sebzeler ile çıra ve benzeri ürünlerdir. Belediyemiz yönetimi bu kişileri tamamen gelirsiz bırakmak düşüncesinde olmadığı için onlara yer gösterdi. Fakat, caddede satış yapmaya alışkın olan bu pazarcılar, uyarıların hemen ardından yine caddeye taşıyor sergisini. İnşallah bu uyarımız son olur" dedi. 

ÇIRACI AYŞE NİNE DE KURALA UYMADI 

Denetim esnasında, daha önce haberlere konu olan 80'lik çıracı Ayşe Nine'nin de kurallara uymadığı gözlerden kaçmadı. Evinde hazırladığı birkaç demet yağlı soba çırasını çuvalın üzerine koyarak uygunsuz yerde satış yapmaya çalışan Ayşe Nine, zabıta ekipleri tarafından uygun bir dille uyarıldı ve diğer pazarcıların yanına gönderildi. Çuvalın üzerine dizdiği çıralarını yeniden çuvalının içine koyan Ayşe Nine, zabıtaları kırmayarak isteklerini yerine getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 15:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?