18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit'e gelen turistleren çok 'mavi tur' a ilgi gösteriyor

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde turistler, en çok mavi turlara ilgi gösteriyor.
Akçay, Ayvalık, Ören ve Altınoluk'tan kalkan ve ortalama 200 yolcu kapasiteli mavi tur tekneleri gün içinde ortalama 10 saatte yaklaşık 50 deniz mili yaparak, Ege'nin mavisini yerli ve yabancı turistlerle buluşturuyor. Çeşitli limanlardan kalkan tekneler, Ayvalık Adalar ve Asos olmak üzere iki güzergahta hizmet veriyor.
Yoğunluk sebebiyle adeta rezervasyon ile çalışmaya başlayan gezi teknelerinin fiyatları da son derece cazip. 10 ila 15 milyon lira arasında değişen fiyatlarla hizmet veren tur operatörleri yaklaşık 10 saatlik gezilerde çay servisi, öğle yemeği, meyve servisi ve canlı müzik gibi imkanları da müşterilerine sunuyor.
Akçay'da tur operatörlüğü yapan "Mavi Yunus" isimli teknenin sahibi İbrahim İlgün, "Sezonun başladığı şu günlerde özellikle yerli ve yabancı turistler mavi turlarımıza rağbet ediyor. Kazdağları'nın eteklerindeki Akçayımızdan insanları alarak iki ayrı güzergahta muhteşem güzelliklerdeki koylara götürüyoruz. Ayrıca adalar ve dünya tarihinde önemli bir yer tutan Asos'a gidiyoruz. Bundan 10 yıl önce kendi halinde olan Akçay' da bu işi iki tekne ile yaparken, bu teknelerin sayısı şimdi Edremit Körfezi'nde 15' i geçti. Turlarımıza katılan insanlar geri döndüklerinde mutlulukları gözlerinden okunuyor" dedi.
iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 10:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?