22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit'e yeni belediye sarayı

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey ve Belediye Meclis Üyeleri yeni belediye sarayı inşaatını inceledi. 

Eski garaj yeri olarak bilinen 3731,39 metrekare alanda yapılacak olan 15 bin 736 metrekarelik belediye hizmet alanı inşaatına, ihaleyi kazanan Denge İnşaat tarafından Haziran ayı ortalarında hafriyat çalışmalarının başladığını belirten başkan Bozbey, inşaatın söz verildiği tarihte tamamlanacağını söyledi. Vakit buldukça sık sık inşaat alanını ve çalışmaları takip eden Bozbey ve meclis üyeleri, yüklenici firmanın yetkilileri ile görüştü. İnşaatın hızla devam ettiğini söyleyen yetkililer, şu anda 2. kat çalışmalarını sürdürdüklerini ve bir aksilik çıkmadığı takdirde Mart ayında inşaatı teslim edeceklerini belirtti. 

Yeni hizmet binası hakkında detaylı bilgiler veren başkan Bozbey, "Binanın kullanımı arsa üzerinde yüzde 60 oranında bir hacim kaplamaktadır. Kalan yüzde 40 oranı ise Edremit Faruk Serpil Parkı ile bütünleşmiş ferah bir görüntü sağlayacaktır. Tesisin merkezi bir mevkide olması ilçemizde ihtiyaç duyulan otopark sorununa da çözüm getirecektir. İki katlı bodrum, zemin kat, üç katlı hizmet birimleri binası, bunlara nikah salonu ve yemekhane dahil, iki katlı başkanlık binası ve meclis binasından oluşmaktadır. Bodrum katlarda 200 araç kapasiteli otopark, teknik servisler, depo, arşiv ve sığınak birimleri yer almaktadır. Zemin kat ve diğer 3 katında hizmet birimleri yapılacak başkanlık birimi vatandaşların irtibatı açısından hizmet birimleri ile içeriden bağlantılı ve dış bağlantısı da sağlanacaktır. Belediye sarayı belediyemize 5 milyon 677 bin YTL'ye mal olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 17:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrenuray IP: 88.246.156.xxx Tarih : 11.11.2007 09:45:52

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey ve Belediye Meclis Üyeleri yeni belediye sarayı inşaatını inceledi. Eski garaj yeri olarak bilinen 3731,39 metrekare alanda yapılacak olan 15 bin 736 metrekarelik belediye hizmet alanı inşaatına, ihaleyi kazanan Denge İnşaat tarafından Haziran ayı ortalarında hafriyat çalışmalarının başladığını belirten başkan Bozbey, inşaatın söz verildiği tarihte tamamlanacağını söyledi. Vakit buldukça sık sık inşaat alanını ve çalışmaları takip eden Bozbey ve meclis üyeleri, yüklenici firmanın yetkilileri ile görüştü. İnşaatın hızla devam ettiğini söyleyen yetkililer, şu anda 2. kat çalışmalarını sürdürdüklerini ve bir aksilik çıkmadığı takdirde Mart ayında inşaatı teslim edeceklerini belirtti. Yeni hizmet binası hakkında detaylı bilgiler veren başkan Bozbey, "Binanın kullanımı arsa üzerinde yüzde 60 oranında bir hacim kaplamaktadır. Kalan yüzde 40 oranı ise Edremit Faruk Serpil Parkı ile bütünleşmiş ferah bir görüntü sağlayacaktır. Tesisin merkezi bir mevkide olması ilçemizde ihtiyaç duyulan otopark sorununa da çözüm getirecektir. İki katlı bodrum, zemin kat, üç katlı hizmet birimleri binası, bunlara nikah salonu ve yemekhane dahil, iki katlı başkanlık binası ve meclis binasından oluşmaktadır. Bodrum katlarda 200 araç kapasiteli otopark, teknik servisler, depo, arşiv ve sığınak birimleri yer almaktadır. Zemin kat ve diğer 3 katında hizmet birimleri yapılacak başkanlık birimi vatandaşların irtibatı açısından hizmet birimleri ile içeriden bağlantılı ve dış bağlantısı da sağlanacaktır. Belediye sarayı belediyemize 5 milyon 677 bin YTL'ye mal olacaktır" dedi