19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit'in drenaj sistemi yenileniyor

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlık çalışmaları sürdürülen yeni yağmur suyu drenajları, kanalizasyonların tıkanma problemini ortadan kaldıracak. Çapları 400 büz olan Drenajlar, ilk olarak Edremit Hamidiye Mahallesi Ülkü yolu ile Otobüs Terminali arasında kalan bölüme bir kilometre uzunluğunda döşeneceği belirtildi.

Bu hat ile birlikte bir buçuk kilometre uzunluğunda elektrik hatlarının yer altından geçmesi için 150 büz döşemesi yapılacağı ve yine Hamidiye Mahallesi Ülkü yolu ile Otobüs Terminali arasında kalan bölüme otobana paralel olarak çift yönlü yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda 600 büz olan Drenaj hattı döşeneceği kaydedildi.

Drenaj Döşeme işlemleri tamamlandığında üzerine parke döşemesi ve kaldırımlar yapılacağını belirten Edremit Belediyesi yetkilileri, "Şu anda kullanılan mevcut kanalizasyon hatları Drenaj sistemi kurulduğunda rahatlayacak. Çünkü kanalizasyon suları yağmur suları ile birleştiğinde gereken ihtiyaca cevap veremediğinden taşmalara neden oluyordu. Kurulacak olan sistem ile bu problemde ortadan kalkmış olacak" dedi.

Döşenecek olan drenaj sisteminin kazısı, malzemesi, işçiliği ile 1 metre uzunluğundaki tül’ün toplam maliyeti Edremit Belediyesine 15-20 milyon lira arasında mal olacağını vurgulayan yetkililer, çalışmanın kış sezonu başlamadan bitirileceğini kaydettiler.

iha-edremit
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2004 Cumartesi 15:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?