19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Edremitli hala mağdur

EDREMİT KAZDAĞI DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİS'İN KAPATILMASI TEPKİSİ

Balıkesir’in Edremit Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanı Mahmut Ceylan, Edremitlinin 8 aydır Acil Servis’in kapatılması sonucu sıkıntısının sürdüğünü belirtti.

CHp ilçe başkanı Mahmut Ceylan, “ Yıllarca SSK çalışanlarının sağlık sorunlarını çözen ‘Bölge Hastanesi’ niteliğindeki ‘Sigorta Hastanesi’, önce “Kazdağı Devlet Hastanesi” adı altında dönüştürüldü, şimdi de Edremit Devlet Hastanesi’nin ek ünitesi yapıldı. Gelişmeler birçok açıdan önem taşımaktadır. Öncelikle bu tür sağlık merkezleri; yönetimi, hekim, hemşire, hastabakıcı ve yardımcı personeli ile yılların deneyimini günümüze taşımaktadır. Özerk yönetimlerin farklı uygulamalarla halk sağlığına yeni yaklaşımlar getireceği tartışmasızdır. Edremit Devlet Hastanesi’nin fiziksel ve tıbbi cihaz olanaklarının daha geniş olması yaşayan dinamik bir sağlık birimini örselemenin, yok etmenin nedeni olarak düşünülemez. “dedi.

Daha şimdiden Devlet Hastanesi’ne ‘Ek Bina’ yapılması gereği mevcutları koruyarak geliştirmenin önemini tartışmasız kıldığını belirten Ceylan, “Her alanda plansız ve özensiz yapılaşma, ihtiyacı kısa sürede karşılayamamakta ve yeni harcamalar ve zaman kaybına neden olmaktadır. Bitmeyen yol yapımları, köprü yapımları, ek okullar, ek hastaneler vs... Sigorta Hastanesi’nin Acil Yardım ünitesinin kapatılması esasen sadece sağlıkla ilgili olmayan bir durumdur. Bir noktada AK Parti iktidarının doyumsuz rant yaratma ve yandaşlarla paylaşma anlayışını yansıtmaktadır. Edremit’in ulaşım, jeotermal vb. altyapısı ile gelişen ve yapı sektörü için karlı yatırım alanı olan bölgede bulunması bu genel yaklaşımı benimseyen iktidarın iştahını kabartmaktadır. Daha şimdiden hastanenin kapatılmak sureti ile arsasının satılması gerektiği çeşitli biçimlerde halkımıza benimsetilmeye çalışılmaktadır. Ne yazık ki, büyük emeklerle oluşmuş okul, hastane, idari binaların arazileri büyük kentlerden başlayarak rant aracı olarak görülmektedir. “şeklinde konuştu.

Ceylan şunları söyledi: “Bu sonuca ulaşmanın en kolay yolu ise kurumları önemsizleştirmek ve etkisizleştirmekten geçmektedir. Halkın gecenin bir yarısı ‘Acil Yardım’ için hastaneye nasıl ulaşacağı ise bu iktidar ve yandaşı bürokratların sorunu zaten hiç olmadı. 8 aydır başta yetkililer, Ak Parti milletvekilleri, ilçe başkanı halkın sesine kulak vermedi. Çözüm üretemedi. Edremitli hala mağdur. Halk yakınlığı nedeniyle ulaşım sorunu olmadan burada ‘Acil Servis’ hizmeti istiyor. Edremit Devlet Hastanesi bölge halkına hizmet verirken, Edremitli yeterince hastaneden yararlanamıyor. Bu nedenle Edremitli hastanesini istiyor. CHP İlçe Örgütü olarak gelişmeleri yakından ve titizlikle izliyoruz. Görevlileri, “sap döner, hesap döner” sözünü anımsatarak, halkın yararına uygulamalara yönelmeleri konusunda bir kez daha uyarıyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 12:41:02
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 22:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?