18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Edremitli muhtarlar sorunlarını masaya yatırdı

Türkiye Muhtarlar Derneği Balıkesir’in Edremit İlçesi Şubesi’nin Genel Kurulu’na katılan Kahyaoğlu, muhtarların meselelerine değinerek, "Muhtarlar 105 milyon maaş alıyor, 244 milyon lira Bağ-Kur primi ödüyor. Yeni yerel yönetim yasasında, muhtarların durumu göz önüne alınmalı. Köye gelen misafirleri eskiden muhtarlar ağırlardı. Kimin ne isteği varsa yerine getirirlerdi. Şimdi ise paraları olmadığı için kaçacak yer arıyorlar" dedi.
Kahyalıoğlu, muhtarların kendi görev ve sorumluluklarını öğrenmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Muhtarlar toplumda öncü kişilerdir. Kendilerini eğitmeli ve toplumda gelişen olaylar hakkında bilinçlenmelidir" şeklinde konuştu.


Türkiye Muhtarlar Derneği Edremit Şubesi’nin ANAP binasında yapılan kongresinde, mevcut başkan Çamlıbel Muhtarı Mehmet Ali Kaya tek liste ile yeniden aday oldu. 29 muhtarın oyunu alan Kaya yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede ayrıca, dernek için muhtarların maaşından kesilen 5 milyon lira aidatın 10 milyon liraya çıkarılması kararlaştırıldı.
Kaya başkanlığında oluşan Yönetim Kurulu’nda, Kenan Çelik, Müjdat Ergüder, Adem Ercan, Engin İnce, Mehmet Feridun Uyan, İbrahim Kocabıyık ve Duran Gani Aşar yer aldı.

iha-edremit
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 23:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?