19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit'te 26 kaçak yakalandı

 Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, yasadışı yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen Fas, Moritanya ve Cezayir uyruklu 26 kişi jandarma tarafından yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, aldıkları bir ihbarı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile Burhaniye Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, insan kaçırma suçundan sabıkalı olan B.B.'yi (34) takibe aldı.
Takip sonucu Akçay Atatürk Caddesi üzerinde 3 ayrı değişik yerdeki yazlık boş evlere yerleştirilen Fas, Morintanya ve Cezayir uyruklu 26 kişi akşam saatlerinde yakalandı.
Yapılan incelemede, İstanbul'dan getirilen 5'i bayan 26 yabancı uyruklunun, bin 500 ila 2 bin dolar karşılığında kendilerini Yunanistan'ın Midilli Adası'na götürmek için B.B. ile anlaştıkları tespit edildi.
Yakalanan 26 kişinin 5-6 gündür Akçay'da yerleştirildikleri evlerden dışarı çıkmadıkları ve uygun zaman kollayarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na deniz yoluyla gitmek istedikleri öğrenildi.
Kaçaklar Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Akçay Polis Merkezi'ne teslim edilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
BALIKSERİ - İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2004 Perşembe 23:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?