16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit'te bağış dolandırıcılığı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, evleri dolaşarak Edremit İşitme Engelliler Derneği adına bağış toplayan dolandırıcı güvenlik güçlerince aranıyor. 

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Gazi Celal Mahallesi'nde oturan Yusuf Yetkin'e (43) ait bir apartman dairesine gelen ve sağır ve dilsiz gibi görünen genç, elindeki yardım konulu kağıdı Yetkin'e okuttu ve Edremit İşitme Engelliler Derneği adına bağış yapmasını istedi. Sahte evrakları kısa süreliğine evine sokarak üzerindeki telefon numarasını not eden Yetkin, kapısındaki şahsa 5 YTL para verdi. 5 YTL'yi alan dolandırıcı ise, 10 YTL'lik bir makbuz doldurarak verdi. Yetkin'in neden 10 YTL yazdın sorusuna, elindeki kesilmiş bağış makbuzlarını göstererek en az 10 veya 20 YTL'lik bağışlar yapıldığını gösteren dolandırıcı kayıplara karıştı. Durumdan şüphelenen devlet memuru Yusuf Yetkin, not ettiği derneğin irtibat telefonunu aradı ve telefona cevap veren olmadı. Daha sonra polise giderek olayı anlatan Yetkin, Edremit İşitme Engelliler Derneği'nin bir süre önce kapandığını ve kendisinin dolandırıldığını öğrendi. 

Elindeki tek delil olan 10 YTL'lik bağış makbuzuna incelemek üzere el koyan polis, dolandırıcının peşinde. Dolandırıcının, bağış almak için başka kapıları da çaldığı öğrenildi. Yetkililer, özellikle evlere yardım için gelen insanlarla muhatap olunmaması gerektiğini hatırlatarak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 14:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet gürhan temelli IP: 88.245.240.xxx Tarih : 28.12.2007 23:39:42

resimde gördüğünüz bey mesleğinini uzmanı olup birçok dolandırıcılık olayını gun yuzune çıkarmıştır.ynlız bana göre mesleğini yanlış seçmiş astsubay değil polis olucak adam ya nede olsa dayım