18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit'te koyunları havaalanına sokmayan müdüre sürgün

Edremit Körfez Havaalanı Müdürü Mustafa Şen’in, havaalanına koyun sokturmadığı gerekçesiyle Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Milletvekili Ali Aydınlıoğlu tarafından tayin ettirildiği iddia edildi.
AKP’li Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Özdemir’in köylülerin havaalanı içerisindeki otlak alanlarının Bostancı Köyü’ndeki çobanların kullanımına açılması ve koyunların buralarda otlatılması konusunda Müdür Mustafa Şen’e baskı yaptığı ileri sürüldü. Yaklaşık 3 yıldır Edremit Körfez Havaalanı Müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Şen’in milletvekilinden gelen talebi yerine getirmediği için Bodrum’a tayininin yaptırıldığı öne sürüldü.
Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından kapatılacak havaalanları arasında adı geçen havaalanında yalnızca yaz aylarında çok az seferler yapıldığı ve boş kaldığı için böyle bir talebin yapıldığı iddia edildi.
Şen ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.
Edremit Körfez Havaalanı daha önceki yıllarda köylülerin koyun otlatması ile gündeme gelmiş ve Bostancı köylüleri, havaalanını mera olarak kullanma isteklerini AK Parti’li siyasilere ileterek destek istemişlerdi.
BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 00:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?