22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit'te öğrencilerin trafik çilesi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, E-87 karayolu üzerinde bulunan Anadolu Lisesi öğrencileri, her gün okula giriş ve çıkışlarında ezilme tehlikesiyle burun buruna geliyor. 

İlçenin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Edremit Anadolu Lisesi'nin öğrencileri her gün trafik çilesi çektiklerini ve ezilme tehlikesi ile yaşadıklarını söyledi. Okulun önünde çalışmayan bir ışıklı trafik sinyalizasyonu sistemi olduğunu söyleyen bazı öğrenciler, "Çalışmayan trafik ışıkları ne işe yarar. Bunları kaldırsınlar ve bu yola bir alt geçit gibi kalıcı bir çözüm bulsunlar. Bir çok öğrenci arkadaşımız ölümden döndü bir çoğumuz da ufak kazalar atlattı bu yolda. Bizlerin hayatları sürekle tehlike altında" dedi. 

Öğrenciler, sağ salim karşıya geçtikten sonra, yol kenarına park etmek zorunda kalan servis otobüslerine binerken de tehlike atlattıklarını söyledi. Servis araçlarının okul bahçesine girerek sorunların çözülebileceğini söyleyen bazı öğrenciler ise, "Trafik ışıklarını tamir edemiyorlarsa ve servis otobüsleri mecburen sürekli araçların geçtiği yol kenarında park ederek hizmet vermeye çalışıyorsa o zaman otobüslerin okul bahçesine girerek hizmet vermesini sağlasınlar. Bu problem çözülmeyecek bir şey değil. Bir kazanın yaşanıp ta insanların canları yandıktan sonra mı önlem alınma yoluna gidilecek. Yetkililerin bir an önce bu konuyu inceleyip çare bulması gerekmektedir" diye konuştu. 

E-87 Karayolu üzerinde seyrederken karşılarında bir anda büyük bir öğrenci kitlesi görerek paniklediklerini belirten araç sürücüleri ise, yetkilileri göreve davet etti. Araç sürücüleri, "Böyle şey olmaz. Öğrenciler ana yolu trafiğe kapatarak servis araçlarına binip iniyor. Ya dalgın bir şoföre denk gelseler, ya da freni tutmayan bir araç olsa birçok öğrenci hayatını kaybeder. Bunun vebalini kim öder?"

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 17:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?