16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Edremit'te zeytin şenliği

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 3 gün sürecek olan 2. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri ve Zeytin Tarım Fuarı başladı. 

Pazartesi pazarının bulunduğu yerde 2-3 ve 4 Şubat tarihleri arasında Belediye ve Edremit Ticaret Odası (ETO) işbirliği ile düzenlenen Zeytin Şenliği ve Tarım Fuarı'na aralarında TARİŞ'in de bulunduğu çok sayıda büyük küçük firma katılıyor. Açılışta konuşan Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "Geçen sene bir gün olarak ilkini düzenlediğimiz zeytin şenlikleri ve zeytin fuarını, bu yıl 3 gün ve 2.'sini düzenleyebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız bu etkinliğimizi ileriki yıllarda daha ileri seviyeye getirerek uluslar arası boyuta taşımak, zeytin üreticimizi de önümüzdeki sezona hazırlayabilmektir" dedi. 

Açılış törenine Havran Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, ETO Başkanı Erol Ürer, Edremit Müftüsü Ramazan Tekin, daire müdürleri, belediye ve il genel meclis üyeleri ile basın mensupları katıldılar. ETO Başkanı Erol Ürer de "Ticari hareketi arttırmak ziraat ile uğraşan arkadaşlarımıza faydalı olabilmek için her türlü konuda desteğimiz şimid olduğu gibi bundan sonrada sürecektir." diye konuştu. 

Bugün tarım fuarı açılırken yarın ise 10:30'da Zeytin Kurtuluş Şenlikleri, 12:30 'da Evren Ertür Zeytinyağı Üretim Aletleri Galerisi ziyaret edilecek. 14.00'de Zeytin Dostu Derneği'nin organizasyonunda Erdal Özer Urungu'nun Sabit Ertür Zeytinyağı Fabrikası'nda fotoğraf sergisi, 14.30 ise Edremit Anadolu Lisesi Salonu'nda Prof. Dr. Artun Ünsal ve Evin Ertür'ün konuşmacı olarak katılacağı zeytin kültürü konulu söyleşi yapılacak. Fuar Pazar günü sona erecek.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 18:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?