1
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

El emekleri görücüye çıktı

EDREMİT’İN HÜNERLİ BAYANLARI, EL EMEKLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIRAKTTI

Balıkesir’in Edremit Edremit Belediyesi El Sanatları Kursları’nı başarıyla bitiren bayanlar bir yıllık el emeklerini beğeniye sundular.

Düzenlenen sergide konuşan Edremit Belediye Başkanı vekili Muharrem Terzioğlu, “Belediyemizin katkıları ve imkanlarıyla gerçekleşen kurslarımızda eğitim alan ev hanımlarımızın böyle güzel işlere imza atmış olduğunu görmek bizler için çok sevindirici. Edremit Belediyesi olarak dekorasyon, süsleme, ahşap işleme, dikiş nakış, tel kırma, bindallı, resim, heykel, plastik sanatlara, cam işleme gibi konularda eğitimler verdik. Bayanlarımız bu faaliyetlerde hem güzel zaman geçirirken ürettikleri ile aile ve ilçe ekonomisine büyük katkıda bulunuyorlar” dedi.

Edremit Belediyesi Sorumlu Kurs Öğretmenlerinden Beheyi Sağdıç ise, “Edremit Belediye Başkanımız Tuncay Kılıç’ın bize sağladığı imkanlar ile ev hanımlarımızla bir yıl boyunca güzel çalışmalara imza attık. Ev hanımlarımız öncelikle olarak evlerinde bulunan eski eşyalarını restore ederek değer kazandırmayı öğrendiler. Bunun yanında bir çok güzel işe imza atarak başta aile ekonomilerine katkıda bulundular” dedi.

Kurs öğrencilerinden Sevgi Baydar “Başkanımızı ve belediyemizin sunduğu bu imkanlar ile tüketen değil üreten insanlar haline geldik. Başta evlerimizde atıl durumda olan malzemeleri tekrar kazanmayı öğrendik. Bunun yanında ürettiğimiz ürünler ile aile ekonomimize katkıda bulunmaya başladık” dedi.

Edremit Belediyesi yeni hizmet binasında açılan sergi iki gün boyunca açık kalacak.

EDREMİT’İN HÜNERLİ BAYANLARI, EL EMEKLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIRAKTTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 12:48:04
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 12:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?