19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Erbakan Edremit'te

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Beldesi’nde tatilini geçiren Erbakan, cuma namazı için geç gittiği Ayvalıburun Camii’nin kapısında kaldı. Erbakan, kalabalık sebebiyle 5 dakika kapıda bekledikten sonra güçlükle camiye girerek namazını kılabildi.

Namaz sonrası cemaatle sohbet eden Erbakan, "Vaktiyle Emanuelle Karasu gelmiş, Sultan Hamid’i indirmiş, Osmanlı’yı yıkmış. Ondan sonra Teodor Erasel gelmiş, İsrail’i kurmak için para teklif etmiş. Şimdi de Hayum Nahum doktrini yürütülüyor. Türkiye zayıflatılacak, işsiz kalacak, yatırım olmayacak, güçsüz olacak, borca batacak, inancı zayıflatılacak ve İsrail bayrağında işaret edildiği gibi İsrail’in vilayeti yapılacak. Şu anda yürüyen plan budur. Bu sadece Türkiye için değil, tüm dünya alemi için bir felaket olur. Türkiye, bütün insanlığı kurtaracak yeni bir dünya kurmakla görevli" dedi.

Erbakan, Avrupa ülkelerini de eleştirerek, batıya temizliği Türkler’in öğrettiğini ifade ederek, "Bunlar tuvalete girer, ellerini bile yıkamasını bilmezlerdi. Temizlik, taharet bilmez bu batılılar. Yüzünü yıkamasını bile bilmezler. Bak içinizde Almanya’dan gelenler var. Profesör denilen adam, önce musluğun dibindeki deliği tıkar, su doldurarak ağzının salyasını yüzüne sürerek yıkar. Havluyla kurutarak, yüzünü yıkadığını sanır. Gavur dediğin bu. Şimdi kalkmış, her yeri işgal edeceğim diyor. İnancı adam öldürmek, işkence yapmak. 5 bin yıllık inancı bu" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Siyasete ilk başladığınız dönemlerde milliyetçi iken sonradan milli görüşe geçtiğiniz doğru mu?" sorusuna, "Siyasete girdiğim 1969 yıllarında, o zamanlar İstanbul Erkek Lisesi’nde öğrenci iken ne oluyor da, o günün mecmuaları Erbakan’ın ne düşündüğünü soruyor? Kimmiş bu Erbakan? Daha lise talebesiyken ne kadar meşhur bir adammış ki, gelip, (Nasıl düşünüyordun?) diyorlar. Bunu yazan insanlar genellikle (Hiç Erbakan’dan bahsetmeyelim) dedikleri halde, nasıl oluyor da böyle bir şeyi bulur bulmaz ortaya koymaya çalışıyorlar?" cevabını verdi

iha-edremit
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 23:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?