18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Erkan Mumcu'nun kayınpederi konuştu

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Beldesi’nde yaşayan Erkan Mumcu’nun kayınpederi Cengiz Çağlar, damadının istifasını değerlendirerek zamanlamasının doğru olduğunu söyledi.

Hem bakanlıktan hem de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) şok istifa kararı ile herkesi şaşırtan Erkan Mumcu’ya kayınpederi Cengiz Çağlar’dan tam destek geldi. İstifasının çok doğru ve zamanında verilmiş karar olarak değerlendiren kayınpeder Çağlar, damadının ilerde Başbakan olarak görmeyi istediğini kaydetti.

Çağlar, Mumcu’nun çok dürüst, akıllı olduğunu belirterek, "Allah yolunu açık etsin. Mumcu karşısına çıkacak tüm olasılıkları değerlendirecektir. Her şey olabilir. Yeni bir parti de kurabilir, ANAP’a da geçebilir ya da başka partilere de. Onu ben bilemem. Kendi özgür kararı ama her zaman arkasında destek olacağım. Şu an için kesin bir parti kuracağına dair bir sinyal yok" dedi.

Damadı için İstanbul’da lobi yaptığını da dile getiren Çağlar, damadının parti kurduğu takdirde kendi adamlarını verebileceğini vurguladı. Çağlar, Türkiye’de bir iyi yönde bir gelişim olması gerektiğini ifade ederek, "Ben Türkiye’nin iyi olmasını istiyorum. Türkiye’nin yolunu damadımın açacağına inanıyorum, Ona güveniyorum" diye konuştu.

Kendisinin 2003 yılında Genç Parti’ye üye olduğunu ancak gelişen durumlar nedeniyle ayrıldığını söyleyen Çağlar, "Ben 68 yaşında biriyim. Siyasi durumum olmaz. Altınoluk Genç Parti Teşkilatı’nda bulunan kişilerle yakınlığım ve istekleri doğrultusunda girmiştim" diye konuştu.
Öte yandan Çağlar, 30 Kasım 2003 tarihinde basına yaptığı açıklamada, damadı Mumcu’nun 8 yıldan buyana 2 torunu kendisine göstermediğini ileri sürmüş ve o zaman üyesi olduğu Genç Parti’ye davet etmişti. Çağlar, önceleri Mumcu ile damat - kayınpeder gibi değil arkadaş gibi olduklarını, aralarında yaşanan sorunlar nedeniyle görüşemediklerini kaydetmişti.

Her şeye rağmen Bakan Mumcu’nun siyasi hayatını yakından takip ettiğini dile getiren Çağlar, Mumcu ile eskiden uzun uzun siyasi sohbetler yaptığını, damadının o dönemler aktif siyaseti fazla düşünmediğini belirtmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 13:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?