19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

ETO ödülleri dağıtıldı

Edremit Ticaret Odası (ETO), 2003 yılında en çok vergi veren üyelerini ödüllendirdi.
Adramis Termal Otel’de düzenlenen törende konuşan ETO Başkanı Leyla Kökten, 2004 yılında Türkiye ekonomisi için radikal değişikliklere sahne olan kararlar alındığını belirterek, "17 Aralık’ta şu veya bu şekilde Türkiye ile müzakerelere başlanması için bir tarih verilecek. Ama öyle bir şart koşulabilir ki, Türkiye’nin şevki kırılabilir. Şimdilik pek öyle gözükmese de, AB ile sorunlu, gerilimli ve henüz gelişmelerin ne yönde olacağı kesinleşmemiş, geleceğin şekilleneceği bir dönemdeyiz. Değişik kültür ve dinler arasında bir uyum modeli sunan geleceğin Avrupa vizyonu, Türkiye’nin AB’ye katılımı ile gerçekleşecektir" dedi.


Bu zamana kadar yapılan reformların IMF veya AB gibi yabancı kurumların zorlamasıyla değil, sanayici ve tüccarın sabrı ve azmiyle başarıldığını savunan Kökten, "Şu an ekonomik savaşımız daha bitmedi. Geleceğimizi kurtarmak için, sıkıntıları göğüslemek ve yapısal dönüşümü tamamlamak zorundayız" diye konuştu. Kökten, kayıt dışı ekonominin önlenmesini, yabancı ülkelere kaçan Türk yatırımcıların geri kazanılmasını istedi.

Edremit İlçesi’nde 2003 yılında İnşaat Mühendisi Mustafa Kobak, 37 milyar lira vergi vererek gelir vergisi birincisi olurken, kurumlar vergisinde ise 125 milyar lira ile Sumaş firması birinci oldu. Konuşmaların ardından sıralamaya giren mükelleflere ödülleri verildi. Törene Vali Atıl Üzelgün, Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata, Havran Kaymakamı Murat Kayhan, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Edremit
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 15:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?