22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Fenni muayene tartışması

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Karayolları Müdürlüğü tarafından yapılan araç muayeneleri için yeni yer tayin edilince kargaşa yaşandı. İşlemlerin durmasıyla birlikte saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar duruma isyan edip polisle tartıştı ve E-87 karayolunu trafiğe kapatmak istedi. 

İlçedeki resmi makamlar bir araya gelerek, trafik sıkışıklığı önlemek için muayene işlemlerini E-87 karayolundan kaldırıp, Eminkuyu mevkiine taşıma kararı aldı. Karayolları Müdürlüğü yetkilileri ise, yeni uygulamadan haberlerinin olmadığını öne sürerek, eski yerinde muayene yapmaya başladı. Ardından emniyet birimleri olaya müdahale etti ve muayene işlemleri durdu. Sabah saat 06.00'da muayene istasyonuna gelerek sıraya giren onlarca araç sahibi ise, saatlerdir kuyruğun ilerlemediğini görünce Karayolları Müdürlüğü Şefliği'ne yürüdü. Kaymakamlık ile Karayolları Müdürlüğü arasındaki koordinasyonsuzluk yüzünden saatlerce sıra beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, polis memurları ile zaman zaman tartıştı. 

Olayı öğrenen Kaymakam Ekrem Büyükata ve diğer yetkililer, hemen Karayolları yetkilileriyle irtibat kuruldu. Bu sırada beklemekten bunalan onlarca araç sahibi E-87 yolunu trafiğe kapatıp protestoda bulunmak istedi. Öfkeli kalabalığı emniyet güçleri engelledi. Birkaç saat süren görüşmeler neticesinde Karayolları yetkilileri araç muayene işlemlerine Eminkuyu mevkiindeki yeni yerde devam edeceklerini açıkladı ve gerginlik sona erdi. Kısa sürede Eminkuyu mevkiinde de kilometrelerce uzunluğunda araç konvoyu oluştu. Açıklama yapmaktan kaçınan Karayolları Müdürlüğü yetkilileri, hızla teçhizatlarını yeni yerlerine taşıyarak muayene işlemlerine başladı. 

Araç muayene işlemlerinin yeni yerine taşınmasıyla birlikte E-87 karayolunda her hafta yaşanan trafik sıkışıklığı son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?