18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Gümrük 19 Mayıs'ta açlıyor

Edremit'e bağlı Akçay Beldesi’ndeki gümrük kapısının, 19 Mayıs 2005 tarihinde açılacağı bildirildi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit Ticaret Odası’na (ETO) yaptığı ziyarette, Akçay gümrüğünü 19 Mayıs’ta açılacağını, bununla birlikte Edremit ve bölgesinin canlanacağını söyledi. Aralık 2004 tarihinde yabancılar Daire Başkanlığı tarafından gümrük kapısının faaliyetine izin verildiğini kaydeden Aydınlıoğlu, eksiklerinde en kısa zamanda tamamlanacağını ifade etti.

ETO Başkanı Erol Ürerl, "Polnet" ağı için yaklaşık 25 bin YTL, turistler için iskeleye konulacak X-Ray cihazı ve römork ofisi için de 20 bin YTL gerektiğini söyledi. Akçay İskelesi’nin Avrupa Birliği normlarına göre hazırlanması için AB Sınır Ötesi İlişkiler Projesi kapsamında, 500 bin Euro gönderildiğini kaydeden Ürer, iskelenin genişletilmesi ve rampaların yapılması için projelerin hazırlandığını bildirdi.

Öte yandan, Milletvekili Aydınloğlu ve beraberindekiler, Edremit Zeytin Fidanı Üretme İstasyonu’nu da ziyaret ederek, İstasyon Müdürü Murat Balcı’dan gıda kontrol laboratuarı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Balcı, müdürlüğün laboratuar için yeterli olmayacağını, yeni bina yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

Aydınlıoğlu, Midilli Valiliği ile görüşerek bölgeden gıda ihracatı için ortak proje hazırlandığını, laboratuarın tamamlanmasıyla bunun başlayacağını anlattı. Gıda kontrol laboratuar ve gümrükle bölgenin dışa açılacağını dile getiren Aydınlıoğlu, "Gıda laboratuarı tamamlanınca ürünlere verilecek uygunluk raporu ile rahat şekilde ihracat yapılacak. Laboratuarın da gümrük ile birlikte faaliyete geçmesi için hükümet olarak destekçisi olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 15:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?