16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Güney Doğu'ya 2 kamyon giysi gidecek

Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Körfez Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne getirilen yaklaşık 2 kamyon 2. el giysi, talep görmediği için Güney Doğu'ya gönderilecek. 

Yardımlaşma ve dayanışmayı aynı çatı altında toplayarak, hayırseverlerin yardımlarına aracılık eden Körfez Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, başlattıkları 2. el giysi kampanyaları sayesinde topladıkları yaklaşık 2 kamyon dolusu 2. el giysinin Edremit Körfezi'ndeki vatandaşlar tarafından ilgi görmediğini açıkladı. 2. el giysilerin verilmesi için mahalle ve köy muhtarlarına haber saldıklarını söyleyen dernek başkanı Ömer Özdenli, giysilerin azalacağı yerde sürekli artış gösterdiğini söyledi. Biriken 2 el giyim eşyalarını koyacak yerlerinin kalmadığını vurgulayan başkan Özdenli, valilik ile temasa geçerek giysileri Güney Doğu'daki ihtiyaç sahiplerine göndermek istediklerini belirtti. 

Ayrıca, 2. el giysilerle birlikte toplanan ve sayıları binleri aşan çeşitli türde kitapların bağış yapıldığını söyleyen başkan Ömer Özdenli, "2. el giysilerimiz ile birlikte hayırsever aileler, evlerinde ve iş yerlerinde kullanılmayan çeşitli kitapları da derneğimize bağışlıyor. Elimizde binlerce kitap oldu. Giysilerle birlikte bu kitapları da Güneydoğu'ya yollayabilir, ya da mahalle ve köy muhtarlıkları ile görüştükten sonra muhtarlık binalarında küçük kütüphaneler oluşturabiliriz. Hayırseverlerin yardımları ile ayakta duran derneğimizdeki giysilerin ihtiyaç sahipleri tarafından tüketilmesini istiyoruz. Yoksa, kısa zamanda bu giysileri ilçemizden göndereceğiz. Derneğimiz bu yeni sezonda yaklaşık 50 öğrenciyi giydirdi ve yardımda bulundu. Geçen yıl 6 öğrenciye burs imkanı sağlarken, bu yıl 7 öğrenciye burs sağlıyoruz. Bizim yardımlarımız yılın 12 ayı devam ediyor. Derneğimize üye olan hayırseverlerin fakir fukarayı sevindirmelerini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 14:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader güzel IP: 88.245.247.xxx Tarih : 21.01.2008 15:09:09

merhaba bende bir yardımda bulunmak istiyorum sizlere gerek birkaç kitap göndererek gerekse 2.el giysi göndererek çanakkaleliyim okuyorum ailemle birlikte yaşıyorum ama nasıl nereye göndericeğimi bilmiyorum beni aydınlatırsanız sevinirim...