23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Güre termal merkezi oluyor

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Güre Beldesi’ne yeni termal oteller yapılıyor. Belediye Kaplıcası yanına 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 10 trilyon lira harcanarak yapılan termal otel inşaatının tamamlanarak yaz sezonunda yetiştirilmesi hedefleniyor.

13 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde yapılan ve 150 yatak, 54 apart olmak üzere toplam 450 yataklı otelin 4 yıldızlı olacağı ve bölgenin en büyük otelleri arasında yer aldığı belirtildi.

Necati Saruhan tarafından inşa edilen otelin yanında belediye tarafından işletilen kaplıcaya da ek bina yapılıyor. 82 yataklı ek binada bir lobi, resepsiyon, konferans salonu olacak. Ek bina 3 bin 600 metrekare kapalı alana inşa ediliyor. Kaplıca önünde yüzme havuzu bulunacağı ve tamamı belediye tarafından yaptırılan ek binanın 2 trilyon 800 milyar liraya mal olacağı kaydedildi.

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, inşaatları devam eden otellerin sezona yetiştirileceğini, ayrıca yeni bir termal otelin temelinin yakında atılacağını söyledi. Otellerin bölgede önemli bir turizm yatırımı olduğunu belirten Saka, Güre’nin termal yönünden zengin olduğunu ve bunu değerlendirmek istediklerini ifade ederek, "Beldede yaz-kış turizmi geliştirmeyi hedefliyoruz. Deniz ve dağ turizminin yanında termal turizmi de faaliyet geçirmek istiyoruz" dedi. Saka, kaplıca suyunun turizm yanında beldedeki konutları ısıtmak için de kullanılacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 19:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?