1
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Güre'de alt yapı sevinci

Edremit'e bağlı Güre Beldesi’nde, jeotermal enerji, su ve kanalizasyon şebekelerinin inşaatına törenle başlandı.

Törende konuşan Jeotermal Enerji Kaynaklarını Araştırma ve Değerlendirme Vakfı Başkanı Mehmet Ali Doğan, Türkiye’nin enerji yönünden zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen uygulanan yanlış politikalar yüzünden enerjide dışarıya bağımlı hale getirildiğini belirterek, "Ülkemizde yüzde 63’ü ithal ve yüzde 27’si yerli enerji kullanılmakta. Milli enerji kaynaklarımız atıl duruyor. Jeotermal enerji yönünden zengin olan ülkemiz, bu kaynağın yüzde 2’sini kullanıyor. Jeotermal hem ucuz, hem de temiz bir enerji kaynağı" dedi.

Belediye Başkanı Kamil Saka da, bu projenin, beldenin refah seviyesinin artmasında önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Mavi ile yeşilin birleştiği, sıcak su ile soğuk suyun karıştığı Güre’de en önemli mesele alt yapı idi. Jeotermal, kanalizasyon ve su şebekesi birlikte yapılıyor. 50 yıl ilerisi düşünülerek yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

7 kuyu açıldığını, termal suyun bir kısmının turizm tesislerinde kullanılacağını kaydeden Saka, yaklaşık 3 milyon dolara mal olan projede 2 bin konuta sıcak su vermeyi hedeflediklerini, şu an 250 abone bulunduğunu söyledi. 100 metrekarelik evler için abone bedelinin bin 850 dolar, aylık abone bedelinin ise 35 YTL olduğu belirtildi.

Törene Vali Atıl Üzelgün, Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata, Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?