1
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Güre'de arkeoloji buluşması

EDREMİT KÖRFEZ’NDE ARKEOLOJİ BULUŞMASI

Balıkesir’in Edremit Körfezi’ni kapsayan ‘Arkeoloji Buluşması’, bugün yoğun bir katılımla Güre Beldesinde gerçekleştirildi.

Güre Belediyesi bünyesindeki Afrodit Termal Tesisleri’nin otel binasında bulunan toplantı salonunda öğleden sonra başlayan ‘Edremit Körfezi Arkeoloji Buluşması’na Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Havran Kaymakamı Orhan Balcı, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Güre Astyra, Antandros, Burhaniye Arkeoloji, Burhaniye Müzesi Dernekleri öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikteki anlatımlar slayt gösterim yardımıyla yapıldı. Konferans ve sunumlar şeklinde geçen ‘Edremit Körfezi Arkeoloji Buluşması’nda Altınoluk – Ayvalık arasında kalan il sınırları içindeki eski kentler hakkında özet bilgiler verildi ve kültürel bir bütünlük içeren Edremit Körfezi’nin antik çağlardaki yaşamı derlendi.

Programda, Prof. Dr. Arkeolog Engin Beksaç, Altınoluk – Ayvalık arasında varlığı tespit edilen ören yerlerinin envanteri ve Ören Adramytteion Kazısı hakkında genel bilgiler verdi. Doç Dr. Arkeolog Gürcan Polat, Altınoluk – Antandros Kazısı hakkında genel bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Arkeolog Ahmet Yaraş, Güre – Astyra Kazısı hakkında genel bilgiler verdi. Makine Mühendisi Vecdi Güreli, Arkeolojik çalışmaların bölge turizmine katkısı hakkında sunum yaptı. Fot. San. Firdevs Sayılan, fotoğraflarla Antandros Kazısı’nı anlattı. Diş. Dr. Özkan Arıkantürk, antik paralarda Adramyttene/İdaion Körfezi hakkında, Av. İskender Azatoğlu ise, Homeros ve İdaion/Adramyttene Körfezi ile ilgili anlatımlarda bulundu.

Akşam saatlerine kadar süren konferans ve sunumlar dikkatle dinlendi.

EDREMİT KÖRFEZ’NDE ARKEOLOJİ BULUŞMASI
EDREMİT KÖRFEZ’NDE ARKEOLOJİ BULUŞMASI
EDREMİT KÖRFEZ’NDE ARKEOLOJİ BULUŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 17:36:01
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 23:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?