18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Hacıaslanlar Köyü’nde Hıdrellez şenliği

KÖYDE HIRDELLEZ ŞENLİĞİ

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Türkmen vatandaşların yaşadığı Hacıaslanlar Köyü’nde  14 yıldır süregelen ‘Hıdrellez Şenliği’ geleneği devam ettirildi.

Köy Muhtarlığı tarafından organize edilen ‘14. Hacıaslanlar Hıdrellez Şenlikleri’, geçtiğimiz gün gündüz saatlerinde yemek hayırları ve piknikler ile başladı. Hıdrellez Şenliği’nin akşam programı ise, köy okulunun bahçesinde düzenlendi. CHP Edremit İlçe Başkanı Av. Mahmut Ceylan, Edremit Belediyesi Kültür Müdürü Metin Pınarbaşı, davetliler ve tüm köy halkının katılımıyla gerçekleştirilen gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla start aldı.

Geçtiğimiz yılki Hıdrellez şenliklerini, köyün Arılık mevkiinde pat pat (su motorundan yapılan traktör) üzerinde futbol maçından dönen gençlerin kaza yapması ve kazada köyün 2 lise öğrencisinin hayatını kaybederek 6 kişi yaralanması olayının ardından iptal ettiklerini söyleyen köy muhtarı Ali Biçer, bu yılki şenliklerde gençleri rahmetle andı ve hayır duaları okudu. Daha sonra konuşan araştırmacı öğretmen Sinan Kahyaoğlu, yörenin Tahtacı ve Türkmen kültürünü anlattı.

Geçtiğimiz yılki trafik kazasında hayatlarını kaybeden Kurtuluş Kazım Atay ve Mussttafa Şahin Akıner anısına, ‘Hacıaslanlar Köyü Yıldızlar Semah Ekibi’ gösteri yaptı. Ardından, köy gençlerinden İpek Demir, kendi yazdığı şiiri seslendirdi ve bağlama sevdalısı Adanalı Hasan Gezer sahne aldı. Ardından, Edremit Halk Eğitimi Merkezi’nin Halk Oyunları Gösterileri sunuldu ve Çamçı Köyü’nden Mehmet Gel’in eşiğinde Balıkesir Belediye Konservatuarı’nın Türk Halk Müziği Korosu’ndaki Sevgi Bildik şarkılar seslendirdi. Köy gençlerinden Ayhan Boz ve Aslan Göbelezoğlu ise, şiirleri ile geceye renk kattı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öğrencilerinden oluşturulan Halk Oyunları ekibi gösterileri ile ilgi çekerken, köy gençlerinin oluşturduğu müzik grupları sahne aldı. Şenlikleri izleyen köy halkı ve davetliler, unutulmaz bir Hıdrellez Şenliği yaşadıklarını söyleyerek köy muhtarlığı ile katkısı olan herkese teşekkür etti. Gecede gerçekleştirilen çekilişten elde edilen gelirin ise, köy gençlerinin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde kullanılacağı açıklandı.

KÖYDE HIRDELLEZ ŞENLİĞİ
KÖYDE HIRDELLEZ ŞENLİĞİ
KÖYDE HIRDELLEZ ŞENLİĞİ
KÖYDE HIRDELLEZ ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:10:00
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 15:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?