1
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Halk pazarındaki gerginlik bitti

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Akçay Beldesi’nde bir süredir Belediye Meclisi tarafından Pazar gününden Cuma gününe alınan halk pazarında yaşanan gerginlik sona erdi.

Pazar esnafı temsilcileri ile son kez görüşen Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, toplantı sonunda uzlaşma sağladı. Esnafın bazıları uzlaşma kararının ardından sergilerini açmaya başladı.
Akçay Beldesi’nde 10 Haziran 2005 tarihinden itibaren Cuma gününe alınan halk pazarında uzlaşma sağlandı.

Esnafların gösterdiği tepkiler halk tarafından destek görmezken öğleden sonra esnaf temsilcileri ile Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu arasında yapılan görüşmelerden sonra uzlaşma sağlanarak esnaflar sergilerini açmaya başladı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Yapılan anket sonucunda katılanların yüzde 80’i halk pazarının Pazar gününden başka güne alınmasını istediler. Mayıs ayı meclis toplantısında pazarın Cuma gününe alınmasını kararlaştırdık. Alışkanlıklardan vazgeçmek kolay olmuyor, çok yönlü düşünerek pazarı Cuma gününe aldık Gümrük kapısının açılmasından sonra Yunanlı konuklar da pazaryerinden alışveriş yapmaya başlayacak" dedi.

Pazar esnafının da artık sorun çıkarmayacağı vurgulanırken, uzlaşma nedeniyle İnceoğlu’nun pazarcılar hakkında yapacağı suç duyurusundan da vazgeçtiği öğrenildiği.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 23:20:44
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 17:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?