24
Mayıs
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Halk toplantısı gibi meclis toplantısı

HALK TOPLANTISI GİBİ MECLİS TOPLANTISI

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun Başkanlığı’nda yapıldı. Başkan İnceoğlu, söz hakkı bulunmamasına rağmen izleyici koltuklarındaki vatandaşlara da söz hakkı tanıdı. Toplantı her ay olduğu gibi belediyenin internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Akçay Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı dün akşam Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu başkanlığında yapılan toplantıya mazeret bildiren CHP’li üye Ahmet Elman dışındaki meclis üyelerinin tamamı katıldı. CHP ve MHP Belde Başkanları’nın da katıldığı toplantıya vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. İzleyici koltuklarında yer kalmaması nedeniyle salona sandalye takviyesi yapıldı. Gündemde bulunan maddelerden 7’sinin İmar Komisyonu’na havale edilmesine ve 8 Şubat 2010 Pazartesi günü yapılacak ikinci oturumda görüşülmesine karar verildi. Gündem maddelerinden sonra Başkan İnceoğlu, belediye çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Başkan İnceoğlu, son günlerde yaşanan aşırı yağışlara rağmen Akçay’da ciddi bir sorunla karşılaşılmadığını, sadece bir apartmanda sorun olduğunu kaydederek, “Son günlerde bölgemizde mevsim normallerinin üstünde aşırı yağışlar yaşandı. Aşırı yağışlar nedeniyle bölgemizde ki birçok yerleşim yerinde su baskınları yaşanırken Beldemizde su baskını, taşkın bir olay yaşanmadı. Hiçbir yurttaşımızın bir tane eşyası ıslanmadı” dedi.

Başkan İnceoğlu, Akçay’ın kent olarak düz bir zemin üzerinde olması, bunun yanında yer altı sularının çok yüksek olması nedeniyle beldenin Yeni Mahalle bölgesinde yaşanan olumsuzluklara karşı hazırladıkları altyapı ve drenaj şebekesi projesinin hazır olduğunu, gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra çalışmaların başlayacağını söyledi. Toplantının sonunda gündem dışı söz alan MHP’li üye Turgut Kılıç’ın yağmurlar nedeniyle bazı sokaklarda gerekli çalışmaların yapılmadığı şeklindeki açıklamalarından sonra, toplantı halk toplantısı şekline dönüştü.

Başkan İnceoğlu, Meclis Üyesi Kılıç’ın değindiği konuları yanıtlarken, Belediye Meclis toplantısında yasa gereği söz hakkı bulunmamasına rağmen izleyici koltuklarındaki vatandaşlara da söz hakkı tanıdı. Vatandaşlar görüşlerini açıklarken, İnceoğlu, gelen talepleri tek tek not aldırdı. CHP Akçay Belde Başkanı Kaya Yağcı ve MHP Akçay Belde Başkanı Erol Can’da söz alarak konular hakkında görüşlerini bildirdiler. Toplantı her ay olduğu gibi Akçay Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlandı.

HALK TOPLANTISI GİBİ MECLİS TOPLANTISI
HALK TOPLANTISI GİBİ MECLİS TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 03:32:01
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 17:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?