23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Hastane ismine büyük tepki var

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte Balıkesir’de Edremit SSK Hastanesi’nin adı "Karesi Devlet Hastanesi" olarak değiştirildi.

Vatandaşlar, Edremit Körfezi Bölgesi’ne hizmet veren hastanenin adının "Körfez Hastanesi" olması gerektiğini belirterek tepki gösterdi. Karesi isminin Balıkesir il merkezine yönelik olduğunu kaydeden vatandaşlar, bölge isminin konulmasının daha anlamlı olacağı yönünde görüş belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, 4 Mart 2005 tarihine kadar hastanenin isminin değiştirilmesi yönünde çalışma yapacaklarını kaydetti.
Öte yandan devrin ilk gününde prosödür işlemleri dolayısıyla karmaşa yaşanırken, hastalar ise eczaneden ilaç alımında sıkıntılar çekti.

Resmi yazışma formatlarını Devlet Hastanesi’ne göre yapmak için Edremit Devlet Hastanesi’nden personel geldi. Edremit Karesi Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Akçay, hizmetin aynı şekilde devam ettiğini belirterek, yalnızca yazışma farklılıkları sebebiyle ilk gün sorunlar olduğunu, bunun da zamanla aşılacağını ifade etti.

Günlük 600 hastaya bakılan hastanede randevulu sistemin kalkması ile yeniden yığılmalar olduğu görüldü. SSK’ya bağlı Ayvalık Dispanseri’nin poliklinik, Burhaniye Sağlık Merkezi’nin ise sağlık ocağı olarak hizmet vereceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 16:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?