22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Havuz gibi alt geçit!

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Güre Beldesi'nde içi yaklaşık 3 yıldır yarıya kadar su dolu olan alt geçit tepkilere sebep oluyor. 

Güre Melek Hanım Sitesi konutlarında yaşayan vatandaşların E-87 Karayolu üzerinden Güre İskelesi'ne geçişlerini sağlamak amacıyla yaklaşık 3 yıl önce yapımı tamamlanan alt geçidin içi yarıya kadar sularla dolu. Havuzu andıran alt geçidi bugüne kadar hiçbir vatandaş kullanamadı. Zemin betonu standartlara uygun yapılmadığından dolayı içi su dolan alt geçidin bir an evvel onarılması ya da yıkılması gerektiğini belirten çevre sakinleri, "Bu alt geçit yaklaşık 3 yıldır burada kapalı yüzme havuzu gibi duruyor. İçi sürekli yarıya kadar suyla dolu. Yer altı suları yetmezmiş gibi bir de yağmur suları içinde birikince alt geçit kaybolup gidiyor. Bu alt geçit büyük tehlike arz ediyor. Artık yetkililerin bu duruma el atması lazım. Yapıldığından beri kullanılmadığı için çoğu insan burada bir alt geçit olduğunun bile farkında değil" diye dert yandı.

İÇİNDE ÇOCUKLAR BOĞULABİLİR
İçi sürekli yarıya kadar su ile dolu olan alt geçidin çocuklara bir tuzak olduğunu söyleyen vatandaşlar, bir facia yaşanmadan yetkilileri göreve davet etti. Sokakta oynayan çocuklarının her an alt geçit içerisinde boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarının altını çizen Güreliler, "Zaten hiç kullanamadığımız bu alt geçidin giriş ve çıkışı da kontrolsüz. Sokakta oynayan çocuklarımız uyarmamıza rağmen bu civarlarda oynuyor. Alt geçidin içindeki sudan bir mikrop kapma ihtimalinin yanı sıra buradaki suyun seviyesi de kolaylıkla çocuklarımızın boğulması için elverişli" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 12:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömer Eray Aydın IP: 85.96.159.xxx Tarih : 7.03.2007 13:46:00
ayıp yani gerçekten ben de 3yıldır bu alt geçidi kullanamıyorum. kendimiz için olmasa da denize giden çocuklarımız veya kardeşlerimiz için bu ayıbın giderilmesi gereklidir. umarız bu yaz bu alt geçidi rahatlıkla kullanabiliriz.