18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Hem kardeşini arıyor hem kendini savunuyor

Edremit'e bağlı Kadıköy Beldesi’nde, tedavi edilmek üzere belediye tarafından Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılan Aydın Yıldırım’dan 10 aydır haber alamayan yakınları, haklarında açılan davayla 2. defa şok yaşadı.

Nurcan Uğuz, kardeşinin kaybolmasından sorumlu tuttuğu Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, zabıta memuru Özcan Kaya ve Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgilere göre, hastane ve belediye hakkında soruşturma açılmadı. İnan ve Kaya’nın şikayeti üzerine, kayıp şahsın yakınları Zümrüt Yıldırım ve Nurcan Uğuz hakkında, "görevli memura görevinden dolayı sövme" iddiasıyla, TCK’nın 266/1 maddesi gereğince 2 kez Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

Dava şoku ile sarsılan aile, bir yandan kardeşlerini aramayı sürdürürken, bir yandan da kendilerini savunmaya hazırlanıyor.

Nurcan Uğuz, "Ben başkan, zabıta ve başhekimden, görevlerini kötüye kullandıkları ve ihmal ettikleri gerekçesiyle şikayetçi olmama rağmen, hiçbir soruşturma başlatılmadı. Kardeşim hala kayıp ve akıbetini bilemiyoruz. Devlet sorumlular hakkında hiç bir şey yapmazken, mağdur durumda olan bizi suçluyor" diye konuştu. Uğuz, kardeşinin ölü ya da diri olarak bulunmasını istediğini söyledi.

Sinirsel rahatsızlığı bulunan Aydın Yıldırım’ın (41), Kadıköy Belediyesi’nce 25 Mayıs 2004 tarihinde Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldığı, bir ay tedavi görüp taburcu edildikten sonra kaybolduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 17:00:10
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 17:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?