24
Mayıs
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

HEM'de 2 bin kişi eğitim görüyor

HALK EĞİTİM KURSLARINDAN 2 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Balıkesir’in Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 6 yeni kurstan yüz kursiyerin faydalandığı öğrenildi.

‘Halk Eğitimi Merkezi Ana Kız Okuldayız’ kampanyası kapsamında başta okuma- yazma kursları olmak üzere bir çok dalda açtığı kurslarla bir yandan yöre insanımızın bilgi, beceri, sosyal, kültürel ve mesleki yönden gelişmesine katkı sağlarken bir yandan da nitelikli insan gücünün artmasına yaptığı katkılarla yetiştirmesiyle ülke ekonomisine katkı bulunulduğu belirtildi.

Son olarak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ‘Kantin ve Açık Alan İşletmeciliği’, 3 adet Bilgisayar, Bağlama ve Gitar kursları olmak üzere toplamda 6 yeni kurs açılışı yapıldı. Kurslara toplam 100 yeni kursiyerin katıldığı öğrenildi.

Bu kurslarla birlikte öğretim yılı başından bu yana ilçe merkezi beldeler ve köylerle birlikte çeşitli dallarda toplamda 127 kurs açıldığı ve bu kurslarda 2 bin 382 kursiyere eğitim görüyor.

Kurs açılışlarında Merkez Müdürü İsmail Damar ve sorumlu müdür yardımcıları Halil Dikici, Mehmet Kundakçı, Zerrin Eğrioğlu ile görevli öğretmenler tarafından kurslarla ilgili olarak devam takip işleri, disiplin hükümleri ve usul ve esaslar hakkında kursiyerlere bilgiler verildi. Öte yandan öğrencilere yönelik yaz dönemi kurslarıyla ilgili hazırlıkların yürütüldüğü model uçak kursu kayıtlarının devam ettiği kaydedildi.

HALK EĞİTİM KURSLARINDAN 2 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ EĞİTİM GÖRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:47:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 22:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?