25
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Hırsızlık çetesine darbe

HIRSIZLIK ÇETESİNE DARBE

İzmir’den yola çıkarak Çanakkale’ye kadar marketlerden hırsızlık yaparak giden 3 kişilik hırsızlık çetesi, Balıkesir’in Edremit ilçesinde jandarma engeline takıldı.

Edinilen bilgilere göre, Mart ayında Edremit ilçesindeki ‘Koçtaş’ isimli yapı malzemeleri satan marketten 2 adet navigasyon cihazı çalınması olayını araştıran Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, güvenlik kameraları görüntülerinden yola çıkarak geniş çaplı bir araştırma başlattı. 3 Nisan 2010 günü aynı markette görülen 3 hırsızlık şüphelisinden İ.K. (33), Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan takip ve operasyonların neticesinde, İ.K.’nin yanında görülen diğer 2 hırsızlık şüphelisi ise A.B. (36) ile Y.T. (33), kiraladıkları otomobil içerisinde İzmir’in Menemen ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan operasyonda, şüpheli 2 şahız ile birlikte otomobil içerisinde, Edremit’teki Olivectiy isimli alışveriş merkezindeki tanınmış bir mağazadan çalındığı tespit edilen 7 çift markalı ayakkabı ile Koçtaş isimli mağazadan çalınan 2 adet kapı zili de ele geçirildi.

 

KİRALIK OTOMOBİL İLE GEZİYORLARDI

3 kişilik hırsızlık çetesi mensuplarının, İzmir’de ikamet ettikleri ve kiraladıkları otomobiller ile İzmir’den çıkarak Balıkesir ve ardından Çanakkale illeri ve bağlı ilçelerdeki kalabalık marketlerden çok sayıda hırsızlık yaptıkları sanılıyor. Zanlıların, müşteri gibi girdikleri işlek marketlerde, kalabalıktan faydalanarak kameralara yakalanmadan, birbirlerinin önünü kapatmak yöntemiyle hırsızlık yaptıkları belirlenirken, çaldıkları malları ise İzmir ilindeki işportacılara pazarladıkları öğrenildi.

Edremit Adliyesi’nde mahkemeye çıkartılan İ.K., A.B. ve Y.T.’nin defalarca hırsızlık ve diğer suçlardan sabıkalarının olduğu ortaya çıkarken, zanlılar tutuklanarak Havran Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

HIRSIZLIK ÇETESİNE DARBE
HIRSIZLIK ÇETESİNE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 15:51:03
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?