18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

İş adamından buz çözücü sıvı

Edremit'te bir işadamı, taş çözeltisinden buz çözücü sıvı imal etti. Kale Akaryakıt İnşaat ve Tarımsal Gübre Satışları Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi Faruk Durukan, daha önce taş çözeltisinden yanmayan ve dezenfekte edici sıvı yaparken, şimdi de buz çözücü su üretti.

Buz çözücü suyun insan, hayvan ve çevre sağlığına zararı olmadığını belirten Durukan, "Bu sıvı kara yollarında ve özellikle kış aylarında uçakların daha rahat kalkabilmesi için havaalanları pistlerinde kullanılabilir. Hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve içilebilen bu su, ihtiva ettiği minarelerle buzu eritiyor" dedi.

Buz çözmek için kullanılan sıvının yalnızca ABD’de üretildiğini ve Amerika’da uluslararası havaalanlarına kontrollü şekilde verildiğini kaydeden Durukan, ABD’de imal edilen sıvının kayganlık, yanıcı ve uçucu özellikleri olduğunu, kendisinin keşfettiği suda ise bu özelliklerin bulunmadığını iddia etti.

Yollardaki buzların tuz ya da toprak gibi değişik maddeler kullanılarak çözülmeye çalışıldığını ve bunlarında yola, araçlara zarar verdiğini söyleyen Durukan, ürettiği sıvının yola döküldüğünde erken çözünürlük kazandırdığını ve hiçbir zarar yapmadığını kaydetti. "Deicer" adı verilen buz çözücü suyun, ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kış aylarında yol ve köprüde kullanıldığı ve olumlu sonuç alındığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 14:01:56
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 15:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?