16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

KAFDER, 5. yılını kutlayacak

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 2002 yılında kurulan ve kısa sürede ülke genelinde tanınan Körfez Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFDER), 5. yılını şenlik ile kutlayacak.

Derneklerinin 5. yaşına girmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten KAFDER Başkanı Haşmet Demirbil, "6 Temmuz 2007 günü sabah saat 10:30'da Edremit Sıdıka Erke Müzesi'nde kuruluş yıl dönümü münasebetiyle kokteyl düzenlenecek. Burada dernek çalışmalarında katkısı olan belediye, basın mensupları ile kardeş kent ve kardeş dernek Bandırma BANFAD yönetimine plaket verilecek. Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç.Dr. Özer Kanburoğlu'nun 'Küçükkuyu' konulu fotoğraf sergisi de açılacak.

Ertesi günü Burhaniye -Ören, Ayvalık-Cunda'ya fotoğraf çekimi için gezi düzenlenirken, akşam ise Akçay Melodi Motel'de 'Fotoğrafta Mimari Çekim Teknikleri ve Sanatsal Fotoğrafın Kuralları' konulu söyleşi düzenlenecek. Pazar günü ise şenliğimiz Berdartur organizasyonu olan Bozcaada gezisi ile sona erecek" dedi.

Körfez Fotoğraf Sanatcıları Derneği'nin bu sene düzenlenecek festivallerde üyelerinin karma sergi açma kararı aldıklarını da belirten Demirbil, "Sanatseverlerle bir arada olma imkanı bulacağız. İlki Burhaniye-Ören Festivali olacak. Fotoğrafın dersi mi olurmuş, fotoğraf sanat mı dır demelerine rağmen, Edremit Körfezi'nde KAFDER ile fotoğraf temel eğitimleri çok hızlı bir şekilde devam edecek." şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 11:30:37
Güncelleme :5 Temmuz 2007 Perşembe 19:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?