22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Kale direğinin altında kalan çocuk öldü

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde, top oynarken kale direğinin altında kalarak hayatını kaybeden ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Ali Kaan Çelik toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, bugün okula gitmeyerek annesiyle birlikte Avcılaraltı Fener Tatil Sitesi'ne giderek 8. Sokak'taki arkadaşlarıyla top oynayan Zeytinli İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Ali Kaan Çelik, kale olarak kullandıkları portatif halı saha kalesi olarak kullandıkları demiri çekmek isterken altında kaldı. Demir aksamın altında kalan Çelik'e arkadaşları, site görevlileri ve vatandaşlar müdahale etti. Çelik, boğazından aldığı ağır darbe neticesinde kısa sürede olay yerinde can verdi.

Zeytinli'deki bir fabrikada çalışan ve olayı öğrenen baba Hasan Çelik ve anne Filiz Çelik fenalık geçirdi. Küçük Ali'nin cenazesi, Çamçı Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Dedesinin bahçesinde bulunan Çelik'in oynadığı oyuncak kamyonu gören yakınları hüzünlendi.

Karnesini alamadan ölen Ali Kaan Çelik'in sınıf öğretmeni Remziye Bostancı, okul idaresi ve sınıf arkadaşları, acı haberi basın mensuplarından öğrendi. Bostancı, en çalışkan öğrencilerinden birini, karnesini almasına birkaç gün kala kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Ayrıca Ali Kaan Çelik'in aynı okulun 4. sınıfına giden Olcay isminde bir ağabeyi ile 2 yaşında Yiğit adında bir erkek kardeşinin olduğu ve ağabeyinin olay esnasında kardeşi ile birlikte top oynadığı öğrenildi.

Ali Kaan'ın sınıf arkadaşları, gözyaşları içinde, boş kalan sırasını çiçeklerle donattı. Sıra arkadaşı Hasan Çakan, çok sevdiği arkadaşı Ali Kaan'ın ölümüne inanamadığını söyleyerek, "Ben Ali'yi çok seviyordum. Onunla oyunlar oynuyor, ders çalışıyorduk. Hak ettiği karnesini bile alamadan öldü. Ama o artık yok. Çok üzgünüz" dedi.

Olayı öğrenen Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ile okul idarecileri, Ali Kaan Çelik'in toprağa verildiği Çamcı köyüne giderek yakınlara başsağlığında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 17:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan altınbaş IP: 212.175.115.xxx Tarih : 28.03.2008 11:12:23

cocuğun ölümüne inanamıyorum benim arkadaşimın kardeşi idi