19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Kaz Dağları'nda alabalık korumaya alınmazsa nesli tükenecek

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, bilinçsiz avlanmanın dağ alabalığı neslini tehdit ettiğini söyledi. Tarım Bakanlığı tarafından desteklenen projeyle ilgili inceleme yapmak üzere Kaz Dağları’na giden yetkililer, pembe benekli dağ alabalığının neslinin tükenmek üzere olduğunu gördü. Yetkililer, avcıların balıkları yıllarca elektrikle, zehirli otlarla, patlayıcı maddelerle avladığını, Kaz Dağları’nın sembollerinden biri olan bu balığın popülasyonunun hızlan tükendiğine dikkat çekti.
Yetkiler, yaptıkları incelemelerde birkaç tane ala balığa rastlarken, "Türkiye’nin Akdeniz, Karadeniz ve doğu bölgelerinde de bu balıklar yaşıyor. Oradaki balıklarla Kaz Dağları’ndaki balıkların genetik yapıları mukayese edilecek. Eğer aynı genetik özüllikler görülürse bu bölgelerden Kaz Dağları’na takviye balık getireceğiz" dedi
iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 19:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan yılmaz IP: 213.153.200.xxx Tarih : 15.12.2007 17:57:59

kendim alabalık avcısıyım kasım sonlarında kaz dağında bır gece konakladım harıka yerlerı var alabalık benım ıcın cok değerlı bır balık turudur. kendı avlarımızda ufak balık yakaladaığımızda bu balığı öpup tekrar yasama salıyoruzki yarın cocuklarımıza bu balığın bolluğu olsun oysa okuduğum habere gore elınızdekı bolluğu yok edıyorsunuz ve zehırlıyorsunuz bu cok uzucu.