22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Kazdağları madencilerden kurtuluyor

Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM), Kazdağları'nın bir kısmında istenen imar tadilatını, ilgili komisyonların olumsuz rapor sunması üzerine oy birliği ile reddetti. Yerel meclisin aldığı bu karar ile Kazdağı'nın milli parklar içinde kalan bazı yaylalarında muhtemel bir maden arama girişimi resmi olarak engellendi.

Balıekisr İGM Başkanlığı'nın 7 Kasım 2007 tarihindeki toplantısında, "İlimiz Edremit ilçesi Kazdağı 1/1000 ölçekli 4 adet milli park mevzii imar planı ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi" başlıklı maddesi üzerinde yapılan görüşmelerde, Kazdağı'nın Balıkesir ili sınırında kalan bölümlerinde herhangi bir şekilde maden araması yapılmasıyla ilgili alınacak izinlerin önü kapatılmış oldu.

Mevzii imar planı değişikliğiyle ilgili talebine, 'milli park sınırları içinde kalan piknik sahaları ile dinlenme yerlerinde yapılacak tadilat ve onarımların' gerekçe gösterildiği bildirildi. İGM İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Turizm Komisyonlarınca değerlendirilen ve araştırılan talep ortak karar ile reddedildi. Komisyonların raporunu meclisin onayına sunan İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, oy birliği ile komisyonların ortak kararını onaylayan üyelere teşekkür etti. İGM CHP Grup Başkan Vekili Ethem Semih Erdem, bu karar ile milli parkın madencilerden kurtarıldığını belirterek karardan duyduğu sevinci dile getirdi.

Kazdağı'nın Balıkesir ili sınırları içinde kalan 4 adet milli park mevzii imar planının Yayla, Kozlu, Türkmen ve Sarıkız bölgeleri için istendiği öğrenildi. Balıkesir'in yerel meclisinin, kendi sorumluluk bölgesinde yer alan Kazdağı milli parkında ne maksatla olursa olsun herhangi bir işlem yapılmasına müsaade etmemesi, kamuoyunda da memnuniyetle karşılandı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 14:14:39
Güncelleme :8 Kasım 2007 Perşembe 14:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gülşen yördem IP: 88.247.32.xxx Tarih : 17.11.2007 21:10:36

Bir kazdağlı olarak orada olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum.yayla,kozlu,türkmen,sarıkız yetmez,lütfen tüm dağlarımıza sahip çıkalım.Ne yapmamız gerekiyorsa yapalım,gündemden düşürmeyelim,aldığım duyumlara göre çoğu EDREMİTli ilgisizmiş bilinçlendirelim LÜTFEN