16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Kırmızı yerine sarı yanan trafik ışıkları

Balıkesir-Çanakkale yolunun Edremit'e bağlı Altınoluk Beldesi girişindeki kavşakta bulunan trafik lambalarının eski ve bakımsız olması vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Trafik ışıklarının bir kısmının kırmızı yerine sarı yanması kazalara neden oluyor. 

Sürekli kazaların olduğu kavşaktaki trafik ışıklarının bir kısmının kırmızı yerine sarı yanması, bazılarının camlarının bile olmaması ve sürekli arızalanması sürücüleri çileden çıkarırken, yayalar da bu durumdan şikayetçi. Kırmızı ışık yerine sarı ışığın yanmasına artık alıştıklarını belirten dolmuş şoförleri, "Biz kırmızının sarı yanışına alıştık. Artık sürekli kırmızı yerine sarı ışık yandığı için renk yasağının bu ışıklarda geçmediğini kavradık. Ama ışıkların hiç yanmamasına ve arızalanarak zamanlı zamansız yanıp, biz sürücüleri kazalara itmesine isyan ediyoruz. Böyle bir durumunun uluslararası bir karayolu ve tatil beldesi girişinde olması ayıp. Nasıl olur da yetkililer sürücüleri böylesine bir ateşe atabilir? Bu ışıklar iki senedir böyle. Ayda bir iki sefer mutlaka ölümlü ve yaralamalı kaza oluyor. Yabancı sürücüler ise, kırmızı ışık yerine sarı ışık yanan ışıklarda durarak yeşil ışığın uzun süre yanmasını bekliyor. Alt geçidi adeta hiç kullanmayan vatandaşlar, randımanlı çalışmayan lambalardan karşıdan karşıya geçmek isteyince kazalar kaçınılmaz oluyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 16:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aynur nay IP: 87.160.95.xxx Tarih : 8.02.2007 10:49:21
edremitte ara sürerken bende cok sikayetci oldugum seyler var mesala eski garaj yolu üzerindeki lambalarda vatandaslar kirmizi demeden geciyorlar ben bekliyorum sonra bakiyorum bana korna caliyorlar sonra bende gectim tabiyki yol hakki olan kisilerde bekliyorlar.sadece belediyemiz demeyelim bununla trafikte ugrasan memurlarizin ilgilenmesi gerekiyor bizde onlara ceza yazalimmi tabiyki saka ama edremitin daha güzellesmesi ve bu konularla anilmamasini isterim ben edremitle gurur duyuyorum sadece birazdaha düzen halk destegiyle