22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Kızılay yine sevindirdi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde kardeşiyle birlikte yaşam mücadelesi veren kimsesiz ve yatalak gence, Kızılay Edremit Şubesi tekerlekli sandalye hediye etti. 

Geçtiğimiz yıl, kanser hastalığına yakalanan anne ve babasını kaybeden 27 yaşındaki kol ve bacakları tutmayan yatalak hasta Devrim Onur Konuk, 16 yaşındaki kardeşi Yusuf ile yaşam mücadelesi veriyor. Yakınlarının maddi durumu iyi olmadığından kendilerine bakacak kimseleri bulunmayan kardeşlere, hayırsever vatandaşlar ve komşuları yardım ediyor. Abisinin ve evin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için okulunu bırakıp çalışmaya başlayan Yusuf Konuk, yatalak abisini dışarı çıkartıp gezdirebilmek için tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

Deniz Feneri Derneği Edremit gönüllü üyelerinden Akın ve Aydın Özbay, Türk Kızılayı Edremit Şubesi ile temasa geçerek Devrim Onur Konuk’a bir tekerlekli sandalye verilmesini istedi. Durumu değerlendiren Kızılay yetkilileri, tekerlekli sandalye ve hazırladıkları erzak paketiyle birlikte Konuk kardeşlerinin kapısını çaldı. Bir yatak ve bir çekyattan başka hiçbir eşyanın olmadığı eve giren ekipler, yatalak genci görünce gözyaşlarını tutamadı. Kardeşinin işte olduğunu ve tek başına evde vakit geçirdiğini söyleyen Devrim Onur Konuk, tekerlekli sandalyeyi görünce duygulu anlar yaşadı. Kızılay yetkilileri bu iki kardeş için yardım kampanyaları başlatılması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 11:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?